MTI

E-könyv sikerlistát készít a New York Times

Elektronikus könyvek sikerlistáját teszi közzé 2011-től a The New York Times. A tekintélyes napilap által kiadott sikerlisták régóta fokmérői egy-egy szerző piaci sikerének megítélésében. Az újítással a lap a digitális könyvek forgalmának növekvő jelentőségét akarja tükrözni.

Az elektronikus könyvekkel való kereskedés az utóbbi három évben az Amazon Kindle nevű olvasójának, majd az Apple iPad, valamint a Barnes & Noble's Nook készülékének megjelenésével robbanásszerűen nőtt. Az amerikai kiadók szervezete szerint az e-könyvek eladása az év első hónapjában a teljes könyvpiaci forgalom kilenc százalékát tette ki. Ez közel egymilliárd dolláros üzletet jelent, ez a szám becslések szerint 2015-ig a háromszorosára nőhet.

A The New York Times fikció és tényirodalom kategóriában ismerteti majd az e-könyvek sikerlistáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 82freddy #1
    "Az amerikai kiadók szervezete szerint az e-könyvek eladása az év első hónapjában a teljes könyvpiaci forgalom kilenc százalékát tette ki. Ez közel egymilliárd dolláros üzletet jelent, ez a szám becslések szerint 2015-ig a háromszorosára nőhet."

    2015-ben meg majd olvashatjuk, hogy bocs tévedtünk, csak hirtelen fellángolás volt a nagy kereslet, ami az újdonság varázsának tudható be. Nem fogjuk olvasni, mert addigra már mindenki elfelejti ezeket a nyilatkozatokat és kutatásokat, amik mellesleg nyilván dollármilliókat emésztenek fel és nem sok értelmük van.