SG.hu

A Telenor is a beruházásokat félti a különadótól

Anders Jensen, a Telenor Magyarország vezérigazgatója egyeztetésen vett részt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, majd ezt követően nyilatkozatot adott ki.

""A Telenor alapvetően támogatja a kormány azon törekvését, hogy Magyarországot ismét növekedési pályára állítsa, és felelős társadalmi szereplőként kész méltányos adó fizetésével hozzájárulni a társadalom fejlődéséhez. Ugyanakkor a távközlési különadó - amely a Telenor számára évi 10-11 milliárd forint többletterhet jelent - veszélyezteti a növekedést, a befektetői bizalmat és a jövőbeni infrastrukturális beruházásokat, amellett hogy az EU szabályaival is ellentétes lehet.

Tegnap a kormány határozott kijelentést tett arra vonatkozóan, hogy a távközlési különadót legkésőbb 2012 végén eltörlik. Hosszú távra tervező magyarországi befektetőként ebben teljes mértékben bízunk, hiszen az átláthatóság és a kiszámíthatóság minden EU-tagállamban alapvető befektetői elvárás.

A Telenor továbbra is hozzájárul Magyarország recesszióból való kilábalásához ügyfélbarát hang- és adatszolgáltatások fejlesztésével, és a korábban már bejelentett új, legkorszerűbb hálózat kiépítésével. Szilárd meggyőződésünk, hogy a távközlés a társadalmi és gazdasági növekedés húzóágazata. Ezután is elkötelezetten támogatjuk a Digitális Magyarország megteremtését és ezzel mintegy 88 ezer munkahely létrehozását a 2020-ig tartó időszakban.

A kormány és a távközlési szektor számára is kulcsfontosságú, hogy érdemi párbeszédet folytassunk a növekedést és a befektetői bizalmat ösztönző intézkedésekről, például az EGSM frekvenciasáv mielőbbi hasznosításáról a vidéki mobil szélessávú internet-hozzáférés bővítése érdekében, továbbá arról, miként tehetnénk Magyarországot a digitális fejlődésben élen járó országgá."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #5
    Ha a multi sír, örülnek az emberek. És milyen igazuk van :-D
  • Petko #4
    "Ugyanakkor a távközlési különadó - amely a Telenor számára évi 10-11 milliárd forint többletterhet jelent - veszélyezteti a növekedést, a befektetői bizalmat és a jövőbeni infrastrukturális beruházásokat, amellett hogy az EU szabályaival is ellentétes lehet. "

    Magyarul: A Seychelle szigeti pihenő birtokon a 3. medence lefolyórácsainak zománca színarany helyett, csak sárgaréz lehet.
  • RiSeForMuSiC #3
    A Telenor inkább a saját készülékválasztékával foglalkozna, a három szolgáltató közül az övé a legsz...rabb. Egy darab Sony-Ericsson készüléke nincs, még a X10 Mini Pro sem, amit még a kritikák is jónak ítéltek. A Voda már az iPhone 4-re vesz fel előjegyzés, a norvég Telenor iPhone forgalmazó, tele van készülékkel, a magyarnak meg nagy fos a választéka.
  • htmm #2
    Kicsit gusztustalan már, ahogy a Pannon hisztizik.
  • joebacsi #1
    Mármint a külföldi beruházásait félti?
    Eléggé nyílt dolog, hogy az anya már egy ideje lapátolja ki innen a lóvét a keleti terjeszkedéshez, úgyhogy sírjanak csak, remélem nagyon nem hatnak meg senkit :)