SG.hu

Virágzik a hazai iPhone-piac

A napokban lépte át a Sanoma Budapest Zrt. újmédia-divíziója a 100 ezredik app-letöltését. A vállalat szakértői szerint ez egy kicsi, de rendkívül dinamikusan bővülő piac, amelyet az is bizonyít, hogy a letöltésszámot mindössze egy év alatt érték el.

Kilenc alkalmazásával alig egy év alatt 100 ezer letöltést ért el a Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-üzletága - ami különösen szép siker annak fényében, hogy ebből hat app mindössze fél éve van az AppStore-ban.

"A kilenc termékünkből a moziműsorokat iPhone-on megjelenítő mozi24 a legrégebbi, és ezért a legsikeresebb" - mondta Szépvölgyi Tamás, a Sanoma Budapest Mobilmédia üzletágának vezetője. "Összesen több mint 22 ezerszer töltötték le eddig, ami egy ilyen kis piacot figyelembe véve rendkívül nagy szó. De a tv-műsor alkalmazásunk, a tv24 is hasonló sikernek örvend, átlépve a 20 ezredik letöltést. A friss hír24 app-ot alig két hónap alatt közel tízezren telepítették készülékeikre az iPhone-tulajdonosok."

A szakember szerint a magyarországi iPhone-piac, annak ellenére, hogy kis országról van szó, rendkívül gyorsan fejlődik, és a többi alkalmazás-platformon is egyre dinamikusabb növekedést várnak. A Sanoma Budapest Zrt. mobilmédia-alkalmazásokat fejlesztő részlege nagy áttöréseket vár a piactól, a fejlesztés nem áll le: éppen ezért a közeljövőben több termék várható iPhone-ra, sőt, még az idén érkezhet két iPad-app is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pretorian #1
    Nem csodálom. Minden második emós hajú óvódás kezében ájfónt látok, ha felszállok a villamosra.