MTI

Ősszel lesz Vodafoneos és Telenoros iPhone 4

Október végétől a Vodafone Magyarország, november közepe körül pedig a Telenor Magyarország is árulni fogja a magyar piacon az iPhone 4-et, amelynek értékesítését a T-Mobile pénteken kezdte meg.

Az értesülést ugyan egyik cég sem kommentálta, de bizonyos, hogy a Vodafone nemcsak a magyar piacon, hanem Németországban, Hollandiában és Romániában is értékesítheti majd a készüléket. Az Apple egy utolsó gesztussal a most még kizárólagos forgalmazási joggal rendelkező T-Mobile-nak még megengedte, hogy úgymond még egyszer arasson a magyar piacon, ám mivel nagyobb mennyiségi eladásokat szeretne, a konkurenciának is lehetővé teszi a készülék értékesítését. A Vodafone szintén nagy játékos a világ mobilpiacán, ahol jó pozíciói vannak a Telenornak is.

A várható csomagokról, konstrukciókról egyelőre nincsenek hírek és információk, de többen úgy vélik, a két társaságnál olcsóbbak lesznek a készülékek, mint a T-Mobile-nál, már csak a versenyhátrányuk miatt is. A készüléket a T-Mobile pénteken kezdte árusítani a magyar piacon. Nulla óra, az árusítás megkezdése előtt mintegy háromszáz, többségében fiatal Apple rajongó várta az iPhone 4 magyarországi megjelenését a budapesti Aréna Plaza T-Mobil boltja előtt. A nagy érdeklődés továbbra is fennmaradt, hiszen pénteken délelőtt is sorban álltak a készülékért a vevők a boltok előtt.

A T-Mobile közlése szerint az első több mint 300 vásárló péntek reggel 7 óráig hozzájuthatott az iPhone 4 készülékekhez. A telefon országszerte korlátozott számban, az arra kijelölt üzletekben kapható, amelyek a rendes nyitva tartás szerint várják a vásárlókat. Az érintett boltok listája a T-Mobile weboldalán tekinthető meg.

A nagy érdeklődésnek köszönhetően az iPhone 4 32 gigabytes változatából az induló készlet szinte teljesen elfogyott. A T-Mobile számításai szerint a 16 GB-os változat várhatóan néhány napig lesz elegendő, és a készletek üzletenként percről-percre változnak. A T-Mobile azt reméli, hogy az érintett üzletekbe és a webshopba a közeljövőben újabb iPhone 4 készletek érkezhetnek, azonban ezek időpontja jelenleg nem ismert.

A T-Mobile közleményében a vásárlás mellett döntőket arra kéri, hogy átmeneti készlethiány esetén a kijelölt üzletekben iratkozzanak fel a várólistára vagy regisztráljanak a T-Mobile honlapján, így az érkező készletekből a feliratkozás sorrendjében hozzájuthatnak a várt iPhone 4-hez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)