MTI

Színházi előadások az interneten

Hatvan százalékos kedvezménnyel nézhetik meg a mozgáskorlátozottak a www.amagyarkulturanagykovete.com honlapon elérhető színházi felvételeket - erről csütörtökön Kecskeméten írt alá megállapodást a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és az internetes színházi projekt képviselői.

A kecskeméti Katona József Színház és a Kulturális Marketing Kft. kezdeményezésére indult internetes vállalkozásról szólva Cseke Péter színházigazgató elmondta: másfél éve dolgoznak azon, hogy az interneten keresztül lehetővé tegyék a színházi közvetítéseket. Mottójuk a Shakespeare-i mondás átalakított változata: "Internetszínház az egész világon". Cseke Péter kiemelte: a szolgáltatást igénybe vevő érdeklődők megismerhetik több vidéki és fővárosi színház, illetve határon túli színházi műhely előadásait. Hozzátette: a kecskeméti színház Indul a bakterház című produkcióját például most három napon keresztül, regisztráció után ingyenesen megnézheti mindenki a honlapon.

Az internetes oldalon a kecskeméti Katona József Színház több előadása mellett jelenleg például a budapesti Karinthy Színház és a Békés Megyei Jókai Színház néhány előadása érhető el 1200 és 3000 forint közötti árakon. Kondorossy István, a Kulturális Marketing Kft. vezetője utalt arra, hogy a 60 százalékos kedvezménnyel a mozgásukban korlátozottak kulturális elszigeteltségének csökkentését szeretnék elősegíteni.

Hegedűs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke emlékezetett arra: Magyarországon közel 300 ezer mozgáskorlátozott él. A kezdeményezés jó példaként szolgál arra, hogy gazdasági társaság és civil mozgalom együtt tud működni annak érdekében, hogy azok is megnézhessenek egy színházi előadást, akik egyébként nem tudnának elmenni a teátrumba - fűzte hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bren X #1
    Örülök, hogy valaki eljutott a megvalósításig!
    Csak gratulálni tudok!