MTI

El kell távolítania a Youtube-nak Sarah Brightman dalait

Sarah Brightman angol énekesnő győzedelmeskedett a YouTube-bal szemben a zenei videóiért folytatott jogi vitában.

A hamburgi tartományi bíróság megtiltotta a videomegosztó portálnak, hogy elérhetővé tegye a szoprán énekesnő szerzői jog által védett dalait. A YouTube-ot kártérítés fizetésére is kötelezik; az össze kiszámításához a portálnak nyilvánosságra kell hoznia, milyen gyakran töltötték le a három érintett felvételt az oldal látogatói. A bíróság egyik szóvivője elmondta: abból indultak ki, hogy a Youtube a felhasználók által felöltött tartalmakat sajátjaiként kezeli, így köteles kellőképpen meggyőződni arról, hogy a felhasználók jogosultak az adott tartalom feltöltésére - a bíróság szerint a videomegosztó portál ennek a kötelezettségnek nem tett eleget.

A Google bejelentette, jogorvoslatot fog kérni a hamburgi bíróság döntése ellen. A YouTube az elmúlt időszakban újra és újra hangoztatta, hogy a művészeknek és a szerzői jogok tulajdonosainak megvan a lehetősége arra, hogy eltávolíttassák a feltöltött tartalmakat. Sarah Brightman elsősorban Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljével vált világhírűvé, emellett 1996-ban Andrea Bocellivel előadott duettje, a Time to Say Goodbye is világsiker lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hangulati #11
    nekem csak az nem tiszta, ha tortenetesen a kondorosi, vagy mateszalkai birosag assza meg a yutubot, akkor mi van? annyi ilyenrol hallani, hogy a texasi, meg a hamburgi. legyen mar egy olyan is, hogy a szegedi, vagy mittudomen, mondjuk kiskundorozsmai. ezzel hatasosan lehetne novelni az onkormanyzatok bevetelet. ha a gugli nem fizet, akkor az emlitett szervek bezarhatnak 30 napra:). jo zri lenne.
  • Etinger #10
    Artisjus.
  • Pycur #9
    Érdekes régen voltak 80FT-os bakelitek és 2 kazettás magnók, mégse halt éhen egyik zenész se, sőt a jelenben se nagyon hangoztatta eddig egyik se hogy a letöltések miatt készül éhenhalni és elárverezné a házát pl....
    Vajon miért? :)
  • Komolytalan #8
    Ennyi erővel én is zsidó vagyok, mert igényt tartok arra, hogy az én általam termelt pénzen ne más gazdagodjon. Sőt, szerintem a ős-szittyák a legnagyobb zsidók, mert ők hőbörögnek mindig, hogy ne a multikat gazdagítsuk.
  • Komolytalan #7
    Úgy néz ki egy kiadóval mégse volt elég érvényes a szerződése.
  • Skynet #6
    Brightman--> zsidó.

    Van még kérdés mit miért?
    Pénzéhes hülye k.rva....
  • bakagaijin #5
    Nem feltétlenül, a YouTube-nak érvényes szerződései vannak kiadókkal, van konkrét tulajdonosa, azonkívül már régóta szűrőket és cenzúrát is alkalmaz. Torrent alatt meg mit értesz? :).
  • tntmax #4
    Buta liba. Fele annyian se ismernék a youtube nélkül. Jó számai vannak amúgy. De lehet hogy én látom rosszul és emiatt ő valóban bevételtől esik el és kevésbé veszik a lemezeit, mert a youtubeon volt 1-2 száma. (pff)
  • Pycur #3
    Amúgy meg mi ebbe a hiba? A zene azért van hogy hallgassuk. De most komolyan a szélessávú internet korszakában a zsebvédők még mindig nem tudják megérteni/elfogadni hogy azzal hogy valamit eltávolíttatnak nemhogy több pénzük nem lesz de még kevesebb is. Mert! ez egy ingyenreklám. És a yutubnak kéne díjat kérni a zenészektől hogy itt bárki megnézheti a klippjeiket, rajongó lehet, rajongót szerezhet akikkel elmegy a koncertre. De a fafejűek ezt nem szeretnék...erre nincs mit mondani.
  • Komolytalan #2
    Mi ebben a megalol? A youtube attól hogy egy multi üzemelteti semmivel se jobb mint a torrent. Ha őket megb.szhatják akkor a youtubet is. Ha a youtubet se, akkor a torrentet is hagyják békén.