SG.hu

SMS jegyvásárlás rendezvényekre a Vodafone-nál

Sikeresen debütált a Vodafone legújabb fejlesztése a vízilabdázók Vodafone Kupáján, melyre belépőjegyüket az interneten keresztül, mobiljukkal fizetve is megvehették a szurkolók.

Valószínűleg sokakkal előfordult már, hogy be szerettek volna jutni egy rendezvényre, de elegendő készpénz vagy bankkártya hiányában végül nem tudtak rá jegyet venni. Számukra nyújt megoldást a Vodafone saját kezdeményezésű fejlesztése, a tikit.hu, amely a mobilparkolásnál megszokotthoz hasonlóan a mobiltelefonnal, sms-ben történő jegyvásárlást tesz lehetővé. A szolgáltatás az internetes felületen folyamatosan elérhető, s jelenleg a Fezen 2010 fesztiválra ezen a módon is megvásárolhatók a jegyek.

A jegyvásárlás a tikit.hu webes felületen indul. Az adott program és a jegyek típusának és számának kiválasztását követően a "Megvásárol" gomb megnyomásával egy ablak jelenik meg, amelyben az ügyfél neve, e-mailcíme és mobilszáma megadásával elindíthatja a vásárlási tranzakciót. A MobilVásárlási rendszer ezután az ügyfél által megadott telefonszámra sms-ben jóváhagyási kérést küld, amelyben tájékoztatást ad a belépőjegy áráról és egyéb paramétereiről. A kapott üzenetet - a mobil vásárlás mindenkori feltételeinek megfelelően - egy válasz sms elküldésével 3 percen belül kell jóváhagyni. Amennyiben ez megtörténik, az ügyfél a megadott e-mail címre megkapja a jegyvásárlást igazoló bizonylatot, illetve sms-ben megkapja a szükséges azonosítókat is. A rendezvényre bejutni a helyszínen, az egyedileg generált kód ellenében lehetséges.

Az ügyfelek által igénybevett szolgáltatás díját a mobilvásárlásnál megszokott módon, azaz a számlás előfizetők havi hitelkeretük terhére utólag, kártyás előfizetők pedig előre feltöltött egyenlegükkel fizethetik ki. Az ügyfél által elküldött sms-ek árazása az ügyfél tarifacsomagja szerinti normál díjon történik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!