HENT hírlevél

Kiadók a kalózoldalak médiaügynökségét támadják

Két nagy hollywoodi filmstúdió, a Warner Bros és a Disney összefogott, és együtt lépnek fel a Triton Media nevű cég ellen, amely a feltételezések szerint 9 kalózfilmeket tartalmazó oldal hirdetéseinek értékesítésében nyújt segítséget.

Meglepő taktikát választott két nagy hollywoodi filmstúdió, a Warner Bros és a Disney. A kalózfilmek terjesztői elleni harcban ezúttal nem a nehezebben perbe fogható kalózoldalakat támadja, hanem azt a médiaügynökséget, amely állítólag 9 kalózoldal hirdetéseinek értékesítésében nyújt segítséget. A stúdiók szerint a Triton Media feltételezett szerepe az, hogy közreműködik a kalózoldalak hirdetéseinek értékesítésével ezen oldalak szerzői jogi jogsértő tevékenységében. A kaliforniai kerületi bíróságra benyújtott kereset arra utal, hogy a filmstúdiók kibővítik a perbe fogható alanyok körét a kalózkodás elleni küzdelemben.

A perbe fogott Triton Media állítólag kilenc szerzői jogot sértő oldal hirdetés-értékesítésében segédkezik, ráadásul tudomása van a honlapok illegális tevékenységéről. A www.free-tv-video-online.info, supernovatube.com, donogo.com, watch-movies.net, watch-movies-online.tv, watch-movies-links.net, havenvideo.com és a piratecity.org honlapok közvetlenül vagy közvetve kínálnak fel a látogatóknak nem legális forrásból származó filmes tartalmakat.

A két stúdió nem az első fecske, amely nem közvetlenül a szerzői jogot sértő oldalakat perli be. A felnőtt filmeket forgalmazó Perfect 10 2004-ben a Visát és a Mastercardot fogta perbe, mivel azok fontos tranzakciós szolgáltatásszolgáltatásokat nyújtottak a kalóz honlapoknak. A keresetüket a bíróság akkor elutasította.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #2
    "kibővítik a perbe fogható alanyok körét"

    Mindenki aki él és mozog. Vagy élt és mozgott valaha.

  • Wittgen #1
    Van, akiknek semmi sem drága. Hajaj. Én a helyükben a TESCO-t is beperelném, mivel ott vettem a 900 ft-os egeremet, amivel a letölteni kívánt torrentekre ráklikkelek. Ja, meg az EON-t is, amiért energiát biztosít a pc-hez, azt meg filmek letöltésére használom. Azt hiszem minimum Neumannig vissza kellene menni és ha mást nem is, de az örököseit beperelni, amiért a számítógépeket feltalálták és megalkották, ezzel is elősegítve a jelenkor warez-lehetőségeit.