Berta Sándor

Új hardvereket tervez az Amazon?

Úgy tűnik, hogy Jeff Bezos nem elégszik meg csupán a Kindle piacra dobásával és az Amazon mérnökei már új készülékek kifejlesztésén dolgoznak.

A The New York Times tudósítása szerint a cég termékei a Lab 126 fejlesztési részlegénél készülnek. Az itt dolgozók azonban már nem a Kindle további verzióin gondolkodnak, hanem teljesen új eszközök megalkotásával foglalkoznak. A cél az, hogy az Amazon folyamatosan új termékeket dobjon piacra és ezáltal egyre több digitális tartalmat értékesíthessen.

Ezt támasztja alá, hogy a Lab 126 jelenleg új munkatársakat, elsősorban nyolcvan hardvermérnököt és szoftverfejlesztőt keres. Persze ez önmagában még nem bizonyíték, hiszen a vállalat tervezheti a Kindle egyik továbbfejlesztett változatát is. Az e-könyv olvasók piacán jelenleg sok, hasonló képességű modell található, így ha valamelyik gyártó egyedi és új funkciókat kínáló készülékkel tud előrukkolni, lépéselőnybe kerülhet a konkurenseivel szemben.

"Az Amazon digitális stratégiája elsősorban a tartalmakra épül és csak másodsorban a készülékekre" - közölte Julien Theys, a Schreen Digest elemzője. A szakember hozzátette, hogy jelenleg is léteznek például Kindle alkalmazások az iPadhez, az iPhonehoz és az Androidhoz. Ugyanakkor egyelőre még kérdéses, hogy milyen hardvereket kínálna a vállalat. A lehetséges készülékek között lehetnek Set-Top-Boxok, médialejátszók, de akár okostelefonok is.

Theys viszont úgy vélte, hogy nem lenne sok értelme annak, ha az Amazon az iPoddal, tábla-PC-kkel vagy mobiltelefonokkal akarna konkurálni. Ehelyett minden bizonnyal olyan hardverek kerülnek majd előtérbe, amelyek a tartalomeladásokat erősíthetik. A Set-Top-Boxok jó választást jelenthetnének, hiszen bármilyen televízióhoz csatlakoztathatók és így a cég kínálhatna tartalomhozzáféréseket is. Mindez hasonlítana az Apple terveire, hiszen a Steve Jobs vezette társaság szintén gondolkodik egy Apple-TV elindításán, illetve felmerült egy Google TV létrehozása is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vasziszdasz #1
    Nagyobb kijelző, nagyobb felbontás, nagyobb memória(kártya), kisebb ár. Ez kell, nem wifis lófaszok, meg buzi "tartalmak". Majd rányomom a .pdf-eket magam.