Berta Sándor

Virtuális trezor az elhunytak digitális adatainak megőrzésére

A digitális információk a tulajdonosuk halála után válhatnak igazán értékessé. Eddig a felhasználóknak nem volt lehetőségük az adataik eltárolására, a Legacy Locker nevű cég új szolgáltatása azonban változtat ezen a helyzeten.

A mai emberek jelentős része az interneten is éli az életét, így joggal merül fel a kérdés, hogy vajon mi lesz a digitális információikkal, ha meghalnak. A különböző fájlok között nehéz különbséget tenni, mindenki más a fontos. A Legacy Locker virtuális trezorjában viszont mindenki előre felkészülhet erre a helyzetre és előre elmentheti az általa fontosnak ítélt adatokat és anyagokat. A szolgáltatás keretében bárki megőrizheti az utókor számára a honlapját, az e-mail címeit, a Paypal-, Twitter-, Gmail-, Yahoo!-, Hotmail- vagy Facebook-hozzáféréseit, a legfontosabb dokumentumait és videóit. Az online széf emellett lehetővé teszi azt is, hogy üzeneteket hagyjanak hátra ismerőseiknek, rokonaiknak.

"Az édesapa Flickr-hozzáférése a jövőben a nagypapa által a cipősdobozban hátrahagyott régi fotóknak fog megfelelni. Egy elmentett blog pedig olyan lesz egy régi napló. Biztos vagyok benne, hogy a Farmville-játékosok aggódnak amiatt, hogy mi lesz a farmjaikkal, ha egy nap már senki sem fogja gondozni őket, hiszen más nem férhet majd hozzá a rendszerhez. Ugyanez igaz a World of Warcraft rajongókra. A játékbeli teljesítmény a kreativitás egy ága, már szinte művészetnek is nevezhető. Ennek az örökségnek éppúgy úgy egy ember végrendeletéhez kell tartoznia, mint egy online póker folyószámlának" - hangsúlyozta Jeremy Toeman, a Legacy Locker alapítója.

Ugyan jelenleg is léteznek virtuális széfszolgáltatások, de egyik sem foglalkozik az elhunytak örökségének megőrzésével. A Legacy Locker trezorjának különlegessége pont ebben rejlik, hiszen olyan információkat őriz meg az utókor számára, amelyek csak virtuálisan érhetők el. A tavaly elindított szolgáltatás egy évre 30 dollárért vehető igénybe, de akinek sok pénze van, az 300 dollárért választhatja a digitális örökkévalóságot is. Toeman azután hívta életre a Legacy Lockert, hogy megszületett az első fia, majd meghalt a 94 éves nagymamája és volt egy zűrzavaros repülőútja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csirke4 #3
    Nemrossz ötlet, de ezt az oldalt ki őrzi meg? :)
  • DeviloftheHell #2
    ja ujjabb pénzt akarnak legombolni az emberrel totál fölöslegesen paypal acc hozzéférését meg a többit kiadni egy ilyen helyre :D:D:D ki az a hülye???
  • qetuol #1
    "Biztos vagyok benne, hogy a Farmville-játékosok aggódnak amiatt, hogy mi lesz a farmjaikkal, ha egy nap már senki sem fogja gondozni őket,"

    beteg?
    beteg.