MTI

Milliárdokat veszítünk az online szerencsejátékok miatt

Nem részesedik a költségvetés az internetes szerencsejátékok, online fogadóirodák forgalmából, mivel ezek működését törvény tiltja Magyarországon - írta a hétfői Népszabadság.

A napilap beszámolt arról: az Egyesült Államokban hasonló a szabályozás mint nálunk, de az enyhülhet a közeljövőben, mivel a legalizálás hatalmas bevételeket hozhat a súlyos terhekkel küszködő amerikai költségvetésnek. A cikk szerint a korlátozás Magyarországon sem ér sokat, mivel a különböző adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozások gond nélkül működnek, és - egy szakértő becslése alapján - az internetes szerencsejátékok, online fogadóirodák itteni éves forgalma már 50-60 milliárd forint körül van.

A Népszabadság úgy tudja: az idejétmúlt szabályozás az előző kormánynak is szemet szúrt és a Bajnai-kabinet utolsó hónapjaiban a Pénzügyminisztériumban el is indult egy vizsgálat ez ügyben, ami a kormányváltás miatt már nem hozott eredményt. A Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre nem adott választ a lapnak arra, várható-e új szabályozás ezen a területen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • LowEnd #5
  kb egy éve már ugyanannyi a stabil bevételem 2-3 óra pókerből, mint a nyolc órás melóból - nekem az említett változás nagyon durva érvágás lenne.

  Remélem nem csinálnak ilyen balfaszságot, ha igen, akkor gebedjenek meg.
 • Petko #4
  az összes szaros ipari szerencsejátéknál már több mint egy évszázada kiszámolta néhány alapfokú matematikai tudással rendelkező a várható értékét... és ez mindig negatív (legalábbis a fasznak a játékos szopó oldaláról, a cégnek persze meg mindig pozitív)
  nem véletlenül nevezik ezeket a hülyék adójának, pókerrel, lottóval, rulettel, félfaszú rablóval együtt
 • Komolytalan #3
  Alap probléma az, hogy globálisan nézve a magyar - és bármilyen országban játszó - online szerencsejátékozók veszítenek, nem nyernek. Nincs ebben semmi bonyolult, aki elvakult az látja, hogy az asztalokra lerakott zseton 1 része megy a nyertesnek, egy része meg az offshore cégnek (rake). Ráadásul aki pókerrel foglalkozik az tudja, hogy a forgalom mindig nagyságrenddel nagyobb, mint a nyeremény. Lehet hogy egy este nyersz 50 dollárt, úgy, hogy a nyereséged 2500 volt, a veszteséged+rake meg 2450. A rake meg forgalom alapú, nem nyereség. Vagyis globálisan a játékosok többet tudnának költeni, ha a pénzüket az országban költenék el, mondjuk fagyira, aminek van ÁFA vonzata.

  Persze mindig van 1-1 nyerő játékos, akiről cikkeznek orrba-szájba, de ez semmi más, csak fizetett hirdetés, (x) nélkül. Pl a bélabácsi luvnyája - szépségkirálynő, világbéke, bélabá meg beleinjekciózta a tudást análisan, hát persze. Nem ám megbundázták azt a 2 versenyt ahol fizetősre befutott az elmúlt két évben, hogy lehessen róla cikkezni, áááá, dehogy.

  A realitás a nagy szürke tömeg, aki hosszú távon veszít. A pókerben az a legnagyobb találmány, hogy pont annyival többet veszít mindenki annál mint amit nyer, hogy még reménykedjen, hogy majd jön a nyerő széria.
 • nlght #2
  Egyébként meg részesedik a költségvetés, ugyanis itt költik el Mo-n a megszerzett összeget és ÁFA és egyéb adóknak köszönhetően, szépen belefolyik az államkasszába előbb-utóbb az egész...
 • nlght #1
  Hülyeség az egész cikk: az USÁban még nincs is normális szabályozás, még mindig vitatkoznak róla. Már miért veszítenek a magyar játékosok? A normális webes oktatóoldalaknak köszönhetően (pl pokerakademia.com) rengeteg nyerő játékost nevelt ki a pókerközösség és inkább szépen gyarapítjuk a magyar zsebeket. Rengeteg ismerősöm van, akik már sok-sok pénzt szedtek össze a nyugat-európai zsebekből. Mire alapozza az újság, hogy milliárdokat vesztünk?