MTI

Rekord bevételt ért el a Microsoft

Minden korábbinál nagyobb, 16,04 milliárd dollár bevételt ért el áprilistól júniusig a Microsoft a Windows7 operációs rendszer és az Office 2010 irodai programcsomag sikere révén.

Az amerikai szoftvergyártó bevétele 22 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, míg az adózott nyereség 48 százalékkal 4,52 milliárd dollárra, részvényenként 51 centre emelkedett. A Reuters elemzői körkérdése alapján kisebb, részvényenként 45 centes profitra és 15,3 milliárdos bevételre lehetett számítani.

A Windows7 operációs rendszerből a tavaly októberi premier óta 175 millió darabot adtak el. A Microsoft júniussal véget ért üzleti évének utolsó negyedévében 3,1 milliárd dollár üzleti eredménye keletkezett az operációs rendszer forgalmazásából. Ennél jobban csak az üzleti szoftverekkel, például a májusban megjelent Office 2010 programcsomaggal foglalkozó részleg teljesített, nyeresége 3,3 milliárd dollár volt.

Ugyanakkor az utóbbi negyedévekhez hasonlóan veszteséges volt viszont a vállalat online tevékenységét - például a Bing keresőprogram fejlesztését - irányító, valamint a játékkonzolok - mint az Xbox - és egyéb szórakoztató-elektronikai eszközök - például a Zune médialejátszó - forgalmazásáért felelős részleg. A New York-i tőzsde csütörtöki zárása után, közép-európai idő szerint éjfél körül közzétett gyorsjelentés szerint a világszerte közel 90 ezer embert foglalkoztató Microsoft üzleti évének egészében 18,8 milliárd dollár adózott nyereséget ért el, ami 29 százalékkal több az egy évvel korábbinál, bevétele pedig 7 százalékkal 62,5 milliárd dollárra nőtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!