MTI

AVG: Minden tizedik számítógép sebezhető

Minden tizedik számítógép nem ellenálló a kibertámadásokkal szemben - állítja az AVG Technologies biztonsági szoftverekkel foglalkozó vállalat, amely a két hónapig tartó vizsgálata során 1,2 millió kártékony szoftverrel fertőzött számítógépet talált.

Az Eleonore elnevezésű - elsősorban a Microsoft Internet Explorer (IE) böngésző korábbi kiadásainak biztonsági hiányosságait kihasználó - programot a számítógépes bűnözők a személyiséglopásokhoz szükséges bizalmas információk, illetve bankkártyaadatok eltulajdonítására használják. Az AVG szakemberei 165 Eleonore-ral fertőzött oldalt figyeltek. Ezeket az oldalakat két hónap alatt több mint 12 millióan látogatták meg, és az esetek 10 százalékában sikeres volt a támadás.

A fertőzött gépek egyharmadánál az IE6-os változatának hibájából volt sikeres a támadás, míg az Apple Safari böngészőjével netező PC-használóknak csupán 2,78 százalékát érte támadás. Az Eleonore az Adobe Acrobat és a Sun Javascript szoftverein keresztül is jelentős mennyiségű fertőzést okozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!