MTI

A klímaváltozás hatásait mutatja be a Google

A jelenlegi tendenciák mellett a globális átlaghőmérséklet 2060-ra vár 4 Celsius-fokos emelkedésének hatásait mutatja be a Google Föld-térképe, amely a brit energia- és klímaváltozási minisztérium tavaly kiadott adatait dolgozza fel.

A Google térképével a felhasználók megnézhetik, hogy a Föld különböző területein a változás milyen drasztikus hatásokkal jár. A brit meteorológiai szolgálat (Met Office) számítása szerinti hőmérséklet-változást színskálával jelölik, ez alapján pedig jól látható, hogy az Európa északi felében várható 2-3 fokos emelkedéshez képest az Északi-sark közelében akár a 16 Celsius-fokot is meghaladhatja az emelkedés. A térképen különböző színű karikák emelik ki az adott területre jellemző változásokat, jól szemléltetve az erdőtüzek lehetőségét vagy a tengeri ökoszisztéma átalakulását.

A körökre kattintva a hatások ismertetése mellett YouTube-videók jelennek meg, amelyekben a jelenség okaira szakértők adnak részletesebb magyarázatot. A Met Office munkatársai a tanulmányukból készült térképpel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a klímaváltozás nem csupán a jövő generációinak problémája lesz, hanem már a mai emberek életében is komoly változások következhetnek be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kornan #2
    Mo. körül elég sok karika van

    google earthhez
  • Calisius #1
    Ez a fránya Google már megint tesz valamit, amivel felhívhatja az embereket figyelmét a problémákra. Csúnya Google. Fúj! :)

    Na, de vicc nélkül: a brit Energia- és Klímaváltozási Minisztérium tavaly adatait közlik. A drága, kedves minisztérium nem tudta volna eljuttatni az emberekhez ezeket az adatokat? Miért kell a Google ehhez? Mire vártak a kedves, brit bürokraták?!