MTI

Hőmérő mutatja a webes közösség hangulatát

Howislifetoday.com címen elindult a webes közösség hangulatának magyar fejlesztésű hőmérője, amely a szokványos hírgyűjtő portálokkal ellentétben, a közhangulatot negatív vagy pozitív irányba befolyásoló híreket válogatja össze.

Az egyelőre magyar és angol nyelven elérhető portálon a magyar és a külföldi cikkek mellett twitterbejegyzések és blogposztok is megjelennek annak alapján, hogy azok milyen mértékben határozzák meg az aznapi közhangulatot. Az oldal felhasználói szabadon beküldhetik az általuk érdekesnek gondolt cikkeket, amelyek miatt az adott nap rossz vagy éppen szép lehet. A hangulati jelentések valós időben jelennek meg, ezért az oldal a netes közösség hangulatának hőmérőjeként működik. A cikkekre leadott voksok alapján az oldal automatikusan jelzi, hogy a "népítélet" szerint az adott nap szép, vagy a lehető legrosszabb.

A fejlesztőknek az volt a célja, hogy a sablonos hírgyűjtő portálokkal ellentétben egy olyan kreatív oldalt készítsenek, ahol nemcsak a nap legérdekesebb híreit lehet elolvasni, de a világ történéseinek az emberekre gyakorolt hatásait is figyelemmel lehet követni. "Izgalmas újdonság, hogy az éppen aktuális hangulatot grafikonokban dolgozzuk fel, elegendő adat gyűjtése után pedig terveink szerint előrejelzéseket is tudunk majd biztosítani a napi közhangulatról. Jóllehet az előrejelzést csak ironikus mutatónak szánjuk, elképzelhető, hogy fogunk még pontos becsléseket is látni arról, hogy holnap hogyan illene érezni magunkat" - mondta Kristóf Mihály, a portál projektvezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!