MTI

Ritka fotók jelentek meg Fidel Castróról az interneten

Ritka fotók jelentek meg szombaton Fidel Castro kubai vezetőről az interneten. lőször két helyi újságíró tett közzé honlapján mobiltelefon kamerájával készített fényképeket.

A fotók szerdán készültek, amikor a 83 éves kubai vezető felkereste a havannai nemzeti tudományos kutatóközpontot. Röviddel a felvételek megjelenése után újabb képek jelentek meg az eseményről a www.cubadebate.cu állami internetes portálon is. Ezeket a felvételeket már a forradalmi vezető fia, Alex készítette saját apjáról. A képeken az élemedett korú politikus melegítőt visel, és láthatóan jókedvűen beszélget a kutatóközpont vezetőivel. Az egyik újságíró azt írta blogjában, hogy Fidel Castro sovány ugyan, de jól néz ki, és a kutatóközpont igazgatója szerint szellemileg nagyon friss.

A "lider maximo", aki 49 éven át állt a szigetország élén, négy éve nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Azóta nem látták, hogy egy államtitokként kezelt betegség 2006 júliusában arra kényszerített, hogy átadja a hatalmat öccsének, Raúlnak. A forradalmi vezetőről utoljára tavaly decemberben tettek közzé fényképeket, az akkori fotók a nicaraguai államelnökség honlapján jelentek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kicsibicska #3
    Fotosopp
  • Tetsuo #2
    Az eszme el tovabb. :)
  • gere1 #1
    mar reg halott...