MTI

Magyar cégé a Siemens kommunikációs vállalata

Magyar vállalkozás, a Young csoport vette meg a vállalati és üzleti kommunikációs megoldásokat szállító Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft.-t - közölte a Orbán Előd, a csoport tulajdonosa szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az új tulajdonos bővíti az Enterprise Communications Magyarország Kft. néven jogutódként tovább működő vállalat tevékenységét, így például kiterjedtebb hálózati megoldásokat nyújt. A céget a Young B.T.S. Kft. leányvállalata, a Young Investment Kft., mint projektcég vásárolta meg a Siemenstől, a 100 százalékos tulajdonrész ára üzleti titok. A Young csoport, hasonlóan a most megvásárolt céghez, hálózatépítéssel, illetve rendszerintegrációval foglalkozik, s főleg kis- és közepes vállalatok az ügyfelei. A Young átvette a nagyvállalati szegmensben működő Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft. 44 munkatársát, s így a csoport létszáma 100-ra nőtt.

A Young csoport bevétele az idén konszolidáltan várhatóan 4 milliárd forint fölé nő, ezen belül az új cég 2,4 milliárd forint bevétellel rendelkezik. A Young folyamatosan nyereségesen működik, a megvásárolt cég korábban veszteséges volt, de az idén már profittal zár a tulajdonos szerint. A Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft. 2007 elején vált ki a Siemens Zrt.-ből, korábban e társaságon belül nyújtott magyarországi vállalati ügyfeleknek kommunikációs és rendszerintegrációs szolgáltatásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!