MTI

Eladó a sex.com

Eladó a szakértők szerint legismertebb internetes azonosító, a sex.com - írta egy a domének eladására szakosodott társaság közleményében.

A domének internetes vásárterét működtető Sedo szerint ritkán fordul elő, hogy hasonló jelentőségű honlap azonosítója kerül eladásra. "A sex.com új tulajdonosa vásárlásával egyben a piaci elsőséget is biztosítja magának" - teszi hozzá közleményében Liesbeth Mack-de-Boer, a Sedo vezetője. A weboldal 2006-ban cserélt gazdát, akkor 12 millió dollárt (2,75 milliárd forintot) fizettek érte. Az egyik legnagyobb értékű internetes azonosító eredetileg árverés keretében került volna újabb tulajdonosához, de jelenlegi birtokosának, az amerikai Escom LLC-nek hitelezői nem akarták megkockáztatni, hogy a honlap értékénél kevesebbért keljen el.

Korábban is előfordult már, hogy néhány weboldalért hatalmas összegeket fizettek új tulajdonosaik: a vodka.com-ot például 3 millió dollárért (690 millió forint, a kredit.de-t 892 500 euróért (255 millió forint), míg a poker.org-ot egy millió dollárért (229 millió forint) vásárolták meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!