Gyurkity Péter

Új processzorok jönnek az Inteltől

Az Intel a nyár vége felé, valamint az ősz folyamán új processzorokat dob piacra, ezzel egy időben pedig csökkenti a meglévő termékek egy részének árát. Összekuszálják az eddigi sorozatokat.

Ezúttal is tajvani alaplapgyártók köréből ered a hír, miszerint hamarosan új chipekre számíthatunk a gyártó háza táján. Az időzítés nem meglepő, általában sort szoktak keríteni egy kisebb vérfrissítésre az ősz folyamán, mint ahogy az sem jelent forradalmat, hogy néhány új változat bukkan majd fel a kínálatban, amely lejjebb nyomja a meglévők egy részének árát.

Arról van szó, hogy a harmadik negyedév folyamán új asztali példányok jelennek meg (a mobil számítógépekbe szánt változatokról ezúttal nem esik szó), ezek között pedig csúcskategóriás és belépő szintű fejlesztés is akad. Előbbi osztályba sorolható egyértelműen a Core i7-970, amely a sorozat eddigi tagjaitól eltérően nem négymagos, hanem hatmagos felépítéssel érkezik, ára pedig ezer darabos megrendelés esetén 885 dollár lesz - debütálása már július közepén várható. Szintén erős példány a Core i5-760, amely négy, legfeljebb 2,8 GHz-en futó maggal jelenik meg, ára 205 dollár, míg az úgynevezett small form factor összeállításokba szánt Core i5-870S 351 dollárt kóstál - szintén csak abban az esetben, ha a partnerek legalább 1000 darabot rendelnek.

Augusztus elején a Pentium E5700, valamint a Core i3-560 jelenik meg új példányként, előbbi 75, utóbbi pedig 138 dolláros áron. Őket követi ugyanazon hónap végén a Pentium E6800, illetve a Celeron E3500 - 86 és 53 dollárért. Augusztus végén az Intel csökkenti a négymagos Core i7-950 árát, amely 562 dollár helyett onnantól kezdve mindössze 294 dollárt kóstál majd - ez mindenképpen jó hír a játékosoknak. Még július közepétől csökkenni fog több más változat ára is, ezek között szerepel a Core i3-540, a Pentium E6600, valamint a Pentium E5500.

Október közepén folytatódik az áresés, ekkor a Core i3-550, a Pentium E6700, illetve a Pentium E5700 lesz érintett, ám velük együtt olcsóbbá válik majd a Celeron E3400 is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MaXiMkA #7
    A Core2Duo_król miért nincs szó ? Nekem Core2Duo E4600-asom van, meg vagyok vele elégedve nagyon. Dolgozgat szép csendben, ritkán fagy és nem is forrósodik. :D
  • tmisi #6
    Most úgyis dinnyeszezon van.
  • sanyicks #5
    most már ballmer papa gondoskodik ezekről ;)
  • JL666 #4
    lehet 100 magos is, majd Bill papa&co. gondoskodik róla, hogy a vindóz lassú legyen hihi
  • dez #3
    "Szintén erős példány a Core i5-760, amely négy, legfeljebb 2,8 GHz-en futó maggal jelenik meg"

    Ha ez a 2,8 GHz Turbo Boost órajel, akkor (tudhatná már a cikkíró) olyankor nem mind a 4 mag működik. Így marad benne a proci a fogyasztási keretbe. Olyan alkalmazásokhoz hasznos, amik nem használják ki az összes magot, helyette jobban járnak azzal, ha csak 1-2 mag aktív, de magasabb órajelen jár az alaphoz képest.
  • syn7h37ic #2
    A mostani processzorok olyanok mint a dinnye. Sokmagosak...
  • noland #1
    Világ processzorai izmosodjatok, magjaitok sokasodjanak, gyarapodjanak és népesítsétek be a világot!