Gyurkity Péter

Tévén és telefonon is elérhető a Hulu

Az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő streaming szolgáltatás utat mutat a többiek számára - immár egyes televíziókon és telefonokon is elérhető a platform, hamarosan pedig konzollal bővül a kínálat.

Pletyka szintjén az már a hónap elején felröppent, hogy a Hulu tulajdonosai az Xbox 360 konzollal, valamint az iPad készülékekkel bővítenék a támogatott eszközök listáját (ahol addig a PC szerénykedett magányosan), ezzel próbálnák jelentős mértékben kiterjeszteni, szélesebb körben elérhetővé tenni a szolgáltatást. Most hivatalos hírként számoltak be a lépésről, amely azonban némileg változtat a korábban megszellőztetett sorrenden.

Eszerint az Xbox 360 csak jövőre támogatná a platformot, első körben pedig bizonyos Samsung televíziók, valamint ugyanazon cég interneteléréssel kibővített Blu-ray asztali lejátszói vehetik majd igénybe az online tárházat, mégpedig a Samsung app store rendszerén keresztül. A Hulu Plus névre keresztelt megoldás ezzel egy időben az iPhone 3GS, az iPhone 4, valamint az iPod Touch és iPad felhasználói számára is elérhetővé válik, utóbbiak a 3G, valamint Wi-Fi elérésen keresztül vehetik igénybe azt. Az új előfizetési forma azt jelenti, hogy többek között az ABC, az NBC, valamint a Fox legújabb sorozatai és egyéb tartalmai is megtekinthetők lesznek ezen készülékeken.

A hírből az is kiderül, hogy a konzolok közül elsőként a PlayStation 3 lesz támogatott, ez hamarosan, valamikor július folyamán megvalósul. A Sony kínálatában megtalálható egyes televíziók, asztali Blu-ray lejátszók, valamint Vizio TV-k szintén felkerülnek a listára még az év vége előtt, míg az Xbox 360 valamikor 2011 elején csatlakozhat majd hozzájuk. Ami a dolog anyagi oldalát illeti, a Hulu Plus havonta 10 dollárba kerül (vagyis nem ingyenes, mint az eredeti Hulu szolgáltatás), ennek fejében azonban az együttműködésben résztvevő csatornák anyagait 720p minőségben tekinthetik meg az amerikai felhasználók.

Az illetékesek elmondták, hogy az előfizetési díj önmagában nem elegendő, így reklámokkal spékelik meg az egyes tartalmakat, ezzel együtt azonban még mindig példaértékű a lépés, amely utat mutathat a riválisok számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trabiubi #5
    Ez mind szép és jó, de semmit nem érek el vele, ha csak az USA-ban érhető el.....
  • mad mind #4
    Az ember azért fizet elő, hogy ne kelljen reklámokat nézni, erre meg itt előfizetsz és még reklámokkal is basztatnak.
  • pixx #3
    Hát azért, hogy költözz Amerikába :D
  • passatgt #2
    ezeket a hulus híreket miért kell erőltetni?
    nálunk úgyse megy
  • RoliSoft #1
    "Tévén és telefonon is elérhető a Hulu"
    Csak USA-n kívül nem.