Napi Online

Nem érzi a gondokat az Oracle

Az Oracle az elemzők által vártnál jobb negyedéves jelentést tett közzé, az IBM azonban beperelte a céget, mivel elcsábította egy korábbi vezetőjét.

Az Oracle részvényenként 60 centes profitot termelt a májusban véget érő negyedévben, ami jelentősen meghaladja az 54 centes elemzői várakozásokat. A világ második legnagyobb szoftvercége a tavalyi megfelelő időszakhoz képest 14 százalékkal nagyobb értékben, 3,1 milliárd dollárért adott el új szoftvereket, ami a vállalat saját, 3-13 százalékos növekedésről szóló előrejelzésénél is jobb eredmény. A felvásárlás előtt veszteséges Sun Microsystems 400 millió dollárt tett hozzá az Oracle üzemi nyereségéhez.

Európában kifejezetten jó forgalmat bonyolított le a cég, ami meglepte az elemzőket, hiszen a világ javarészt az európai gazdaság lejtmenetétől fél. Az Oracle részvényei 4 százalékot emelkedtek a bejelentés hatására. Az IBM beperli a lázadó igazgatót Az IBM jogi eszközökkel próbálja megakadályozni, hogy a korábban 31 évig az IBM-nél dolgozó Joanne Olsen átigazolhasson a rivális Oracle-hoz. Az IBM vádja szerint a szolgáltatási osztály korábbi igazgatója megsértette a piaci versenyről szóló megállapodást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!