MTI

Oroszország képes a csúcstechnológia befogadására

Oroszország képes lesz a csúcstechnológián alapuló gazdaság meghonosítására - szögezte le Dmitrij Medvegyev orosz elnök, aki egyesült államokbeli látogatásának szerdai napját a kaliforniai Szilícium-völgyben töltötte.

Az orosz államfő a Twitter közösségi portál helyi székhelyén bejegyezte első tweetjét, vagyis üzenetét, amelyben jelezte, hogy "a portálon van". Hangsúlyozta: elnökségének egyik prioritása, hogy Oroszországban is kiépüljön az a korszerű csúcstechnológiai hálózat, amely a Szilícium-völgyben már megvalósult. Moszkva tervei szerint az oroszországi innovációs központ a főváros környékén, Szkolkovóban épülne meg.

0624med1.jpg Medvegyev az amerikai innovációs és csúcstechnológiai erőfeszítések vívmányaival ismerkedett egyesült államokbeli látogatásának első szakaszában. Az orosz államfő már korábban hangsúlyozta: útjának célja, hogy látogatása eredményeként teljes értékű kapcsolatok jöjjenek létre a csúcstechnológiát alkalmazó amerikai vállalatok és az orosz fél között. Az orosz fél várakozási szerint az amerikai befektetőket nem hagyja majd hidegen a Szkolkovóban kiépítendő innovációs központ. Medvegyev kaliforniai vállalatlátogatásai konkrét eredménnyel is jártak: John Chambers, a Cisco vezetője jelezte, hogy vállalata az elkövetkező 10 évben 1 milliárd dollárt szándékozik Szkolkovo fejlesztésébe befektetni.


Jobs és Medvegyev

Az orosz elnök a Ciscón kívül felkereste a Twitter és az Apple cégeket is, valamint járt a Yandex orosz internetes cégnél, amelynek Kaliforniában amerikai leányvállalata van. Medvegyev szerdán beszédet mondott Stanford Egyetemen. Az orosz elnök ismertette 10 pontból álló tervét, amely országa gazdasági felemelkedését célozza. Fontosnak tartotta az egészségügyi és a oktatási rendszer reformját. Hangoztatta: Oroszországnak az innovációs fejlesztések egyik vezető hatalmává kell válnia, Az orosz elnök Kaliforniából Washingtonba repült, ahol csütörtökön Barack Obama amerikai elnökkel tárgyal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • farxis #1
    ott az ISTEN! jobs bácsi!