SG.hu

Lemondott az NHH elnöke

Miután a kormány megalakulásával megteremtődtek a média- és hírközlés világában tervezett intézményi, strukturális változtatások feltételei, dr. Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának elnöke a mai napon írásban felajánlotta a lemondását a miniszterelnöknek. A lemondást Orbán Viktor miniszterelnök 2010. június 30-i hatállyal elfogadta.

Dr. Rozgonyi Krisztina elnöki kinevezését megelőzően az NHH Tanácsának alelnöki tisztjét látta el, korábban pedig a testület tagja volt. Mind alelnöki, mind elnöki kinevezése 2013. december 31-ig szólt. Az NHH elnöke kinevezésekor hangsúlyozta, hogy a hírközlési piac szabályozásáért és felügyeletéért felelős kormányhivatal vezetése során célja a sikeres intézményi működés és a szakmai munka biztosítása.

Dr. Rozgonyi Krisztina 2006-ban munkája elismeréseként Magyar Informatikáért szakmai érmet kapott, utódlásáról később döntenek.

"Az NHH irányításom alatt éppúgy, mint 2004-es belépésem óta mindvégig megőrizte szakmai függetlenségét, hírnevét és az egyik példamutató intézménye maradt a magyarországi szabályozói szektornak. Elégedetten távozom, és a következő hetekben mindent megteszek annak érdekében, hogy a digitális átállás irányításában, az újgenerációs hálózatok, valamint szolgáltatások piacra lépését és elterjedését célzó szabályozási gyakorlat kialakításában, illetve az NHH által szabályozott területeken az ellenőrzési munkában a lehető legkisebb fennakadás se legyen" - mondta Rozgonyi Krisztina.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!