SG.hu

A Google Alerts már magyarul is elérhető

A Google ma magyarul is elérhetővé tette Google Alerts nevű szolgáltatását. Ezzel megkönnyíti, hogy a felhasználók folyamatosan nyomon kövessék az őket érdeklő témákat.

Nap, mint nap hatalmas mennyiségű információ tűnik fel az interneten, így nem könnyű rátalálni az újdonságokra még akkor sem, ha az internetező csak néhány specifikus területre figyel. A Google, erre válaszul, magyarul is elérhetővé teszi Google Alerts nevű megoldását, Google Figyelő néven. Ez az alkalmazás felkutatja a felhasználó számára érdekes weboldalakat, újságcikkeket és blogbejegyzéseket. Ehhez mindössze egy keresőkifejezést kell megadni, akárcsak egy átlagos Google keresésnél, és amint új tartalmak születnek a témában, a Google Figyelő automatikusan elküldi a vonatkozó linkeket e-mailben vagy hírcsatornán.


Vállalatok számára azért hasznos, mert így nyomon követhetik, hogy milyen véleményeket fogalmaznak meg termékeikről az újságírók, a bloggerek vagy a fogyasztók. Emellett folyamatosan figyelhetik versenytársaikat, vagy egy iparág híreit is. A bloggerek a Google Figyelő segítségével maradnak naprakészek, követik az érdekes eseményeket, legújabb híreket. Aki pedig magánemberként használja az eszközt, megtudhatja, ha valaki írt róla valamit az interneten, vagy hogy éppen mi történik a környékén, ahogy természetesen a sportolókról és sztárokról szóló legfrissebb hírekről, pletykákról is értesülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Calisius #1
    És még mondja valaki, hogy a Google nem tesz meg mindent a felhasználóiért. Én örülök, hogy ez a szolgáltatás is elérhető végre magyarul. :)