MTI

Csak valódi névvel lehet kereskedni az interneten Kínában

Vége a névtelen online kereskedésnek Kínában, az eladónak valódi nevét és címét is közzé kell tennie az interneten - az ipari kereskedelmi főhivatal erről szóló döntését szerdán ismertette a kínai sajtó.

A lépés a fogyasztók védelmét, az internetes vásárlóközönség biztonságát szolgálja - szól az indoklás. Ezek szerint, aki július elsejétől e-kereskedést kíván nyitni, vagy a jelenlegit fenn kívánja tartani, annak kérelmet kell benyújtania, és a regisztrációhoz, illetve az engedélyhez személyes adatait is közölnie kell.

Kínában a múlt hónap közepén tették közzé, hogy az elektronikus kiskereskedelem legnépszerűbb platformján, a Taopaón (Taobao) az elmúlt öt évben már több mint öt millióan nyitottak boltot. Az online vásárlás az országban rendkívül népszerű, a kínai központi televízió (CCTV) egy közelmúltbéli adásából kiderült, hogy a fiatalok nagy része a rizstől, az ajándéktárgyakon át a ruhaneműkig mindent a világhálón vásárol. Ugyanakkor az is előfordul, hogy a hirdetett áru eredete és minősége nem egyezik meg az interneten ígérttel, reklamáció esetén pedig lehetetlen kideríteni az eladó kilétét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bakagaijin #2
  ??? Hol láttál te vállalkozói számot meg adófizetést az eBay-en, Vaterán, stb? A taobao ugyanis ezeknek a helyi változata.
 • redfish #1
  Te jó ég!...
  Lehet, hogy ott még bejegyzett vállalkozónak sem kell lennie annak, aki kereskedik???...
  Hogyan fizetnek ott adót?...

  Azt már nem is kérdezem, hogy ki lesz, aki leellenőrzi, hogy a kitett nevek címek valódiak-e vagy csak kamuk?...
  (Ezért jó az európai szabály: vállalkozói szám, adószám is kinn kell legyen.)