MTI

Kikapcsolják az iTunes-rivális Lala.com zeneszolgáltatást

Május végén végleg kikapcsolják Lala.com online (streaming) zenei szolgáltatót, amelyet sokan az Apple zenei áruháza, az iTunes riválisának tekintettek.

Az Apple informatikai vállalat tavaly decemberben vásárolta fel a webes zenei szolgáltatót, amelyen a felhasználók szinte fillérekért hallgathatták az egyedileg összeállított lejátszási listákat. Szakértők szerint a Lala bezárásával az oldalon felhasznált cloud computing megoldások az iTunes továbbfejlesztésével fognak újra megjelenni.

A Lala felhasználói több mint 8 millió dalból állíthatták össze saját lejátszási listáikat, a kiválasztott dalokat egyszer ingyen is meg lehet hallgatni. A korlátozás nélküli korlátlan számú webes hallgatásra zeneszámonként 10 centért, azaz 20 forintért volt lehetőség, a letölthető Mp3-formátumért pedig legkevesebb 79 centet (160 forintot) kértek. Az oldal tavaly októberben megközelítőleg 100 ezer felhasználóval büszkélkedhetett, és számítások szerint az Apple mintegy 80 millió dollárt (16,2 milliárd forintot) fizethetett érte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Vege a olcsosagnak.