Napi Online

Nyereségessé vált az LG

Köszönhetően a lapos tévéket gyártó divízió kiváló teljesítményének, továbbá a von felértékelődéséből fakadóan a külföldi devizákban jegyzett adósságok értékcsökkenésének a tavalyi veszteség után idén nyereséget ért el az első negyedévben a dél-koreai LG Electronics.

A közel 675 milliárd vonos (607,5 millió dollár) nettó profit jelentősen meghaladja az elemzők 453 milliárdos várakozását. Eközben az üzemi eredmény 2,6, az árbevétel 3,7 százalékkal bővült. Az LG, a világ második legnagyobb televíziógyártója csoportszinten nyeresége 40 százalékát köszönhette ennek az ágazatnak, miközben a mobiltelefonok eladásából származó profit a tavalyi tizedére zuhant és kevesebb volt a teljes eredmény egy százalékánál.

A dél-koreai vállalat, amely a világ harmadik legnagyobb zsebtelefongyártója, tavaly adós maradt az új készülékekkel és lemaradt konkurenseitől az okos telefonok versenyében. A következő hónapokban azonban számos újdonsággal lépnek piacra. A cég tavaly 2,7 milliárd vont faragott le költségeiből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!