MTI

Ausztriában is gyilkolt egy tinédzser az internet miatt

Oroszország után Ausztriában is emberölésig fajult az internet miatt kirobbant családi vita: egy 14 éves lány anyját szúrta le azért, mert a szülő korlátozni akarta a világhálón töltött időt.

Az anya vérben fürdő holttestére a lány apja és 12 éves öccse talált rá. A nő felsőtestén több késszúrás nyoma volt - számolt be a bécsi rendőrség szerdán. A bűncselekmény előző nap történt, a rendőrség késő este mobiltelefonja alapján talált rá a tinédzserre, akit nem sokkal később őrizetbe is vettek.

A lány elmondása szerint már régóta vitáztak 37 éves anyjával. A kamasz kedden az iskolából hazaérve leült a számítógép elé, majd internetezni kezdett. Anyja ezt nem nézte jó szemmel, elparancsolta gyerekét a géptől. Emiatt tettlegességig fajuló vita robbant ki közöttük. Miután némileg elültek a kedélyek, az anya a fürdőszobába, a lány a konyhába ment. Ott kést ragadott, majd többször megszúrta anyját. Állítása szerint nem akarta megölni - közölte a rendőrség.

A tinédzser ellen emberölés miatt emelnek vádat, a családdal pszichológus foglalkozik. Az oroszországi Tuapséban kalapáccsal ütötte agyon apját egy tizennégy éves fiú, mert szülei eltiltották kedvenc számítógépes játékától. A gyerek legalább két, fejre mért ütéssel oltotta ki alvó apja életét. "A szülők a fegyelmezés eszközeként elvették a számítógép billentyűzetét a fiútól, miután egy héten át szinte egyfolytában csak játszott" - közölte Inna Birjukova, a helyi rendőrség szóvivője. A szörnyű tett nyomán az anya félelmében visszaadta a billentyűzetet a gyereknek, aki ismét letelepedett a géphez, órák hosszat játszott, majd elaludt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • napimester #4
  Még ilyenebb a világ, csak nem merünk tudomást venni róla
 • bippo #3
  Nem is biztos, hogy az internet miatt volt. Ha alapból fasírtban voltak, a csaj lehet, hogy már attól is bekattant volna, ha hazaérkezés után az anyja azért szól be neki, hogy ne egye meg az öccse joghurtját.
 • Narxis #2
  az
 • bosco05 #1
  beteg a világ...