MTI

Változtatott külsején a YouTube

Alaposan átalakította megjelenését a Google birtokában lévő YouTube videomegosztó portál, hogy ezzel is több nézőt vonzzon.

"Úgy éreztük, itt volt az ideje annak, hogy tisztázzuk a zűrzavart" - mondta Shiva Rajaraman, a Google termékmenedzsere a megújult videós portál bemutatásakor. "A változtatásokat a felhasználók szokásai szerint alakítottuk" - tette még hozzá. Ennek megfelelően az oldalon lévő linkek számát kevesebb mint felére csökkentették, rendszerezték a videókkal kapcsolatos információkat, egyszerűbbé tették az oldal kezelését. A legfeltűnőbb változások egyike, hogy megszűntették az ötcsillagos értékelést, ehelyett a felhasználók csak a közül választhatnak, hogy tetszik vagy nem tetszik nekik egy videó.

A YouTube már két hónapja tesztelte az új megjelenést, amellyel a héten már világszerte minden felhasználó megismerkedhetett. A nézőket el is kalauzolják a megújult oldalon. A fejlesztés legfőbb célja az volt, az emberek több időt töltsenek a megosztó portálon. Az amerikai felhasználók naponta átlagosan 15 percet szörfölnek a weblapon, míg tévénézéssel öt órát töltenek el. "Azt kérdeztük magunktól, miként lehetne a 15 percet egy órára növelni?" - mondta Rajaraman. A YouTube a világ legnépszerűbb megosztó portáljára percenként 24 órányi anyagot töltenek fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halgatyó #58
    A régi jobb volt. Két okot írok:
    -- A kapcsolt anyagok listája önmagában gördíthető volt, miközben a videot is látni lehetett,
    -- A máshonnan linkelt videók felkeresését és azonosítását segítette az URL megadása, ami most hiányzik.

    Hogy valamiben jobb lenne az új felület, azt még nem tapasztaltam. De én nem túl gyakran megyek rá a youtube-ra (2-3 naponta pár órás műsornézés)

    Továbbá: nem saját tapasztalat, hanem valahol olvastam: a kapcsolt anyagok számát felére csökkentik... (Lehet, hogy közben ez módosult, vagy késöbb vezetik be?) Ez eléggé szerencsétlen lépés lenne.
  • daemon017 #57
    Az a baj, hogy minden olyan dolgot ami jó volt és használható, azt elcseszik. Ez így történt a YT esetében is :) Nekem kifejezetten nem tetszik az új felület, szerintem épphogycsak az ellenkezőjét fogja elérni vele a Google, mint amire szánták ezt az egész új felületet.
  • zola2000 #56
    Szerencsért internet explorer 6 alatt is elmenegetnek a videók, és nem kell váltani :)
  • Ironka #55
    Hát igen, még egy video streaming se láttam erre megoldást. Pedig biztos eszükbe jutott már nekik is.
  • Ironka #54
    Nálam ez egyáltalán nem probléma. Felraksz egy youtube-os search plugint a keresőkhöz firefoxban, ami új tabon nyitja meg a találatot és kész. Vagy megduplázod az aktív tabot a kereséshez. Sose értettem azokat, akik 1-2 fülön böngésznek, iszonyatosan lelassítja a dolgokat. Nekem inkább az kéne nekem, hogy a megnyitott 5-10 youtube-os fülnél mutassa, hogy melyikben megy éppen videó, mert elég szar, hogy hallom a hangot és kattintgatom végig a füleket, azt keresgélve, hol is indult el, mert a többi pl csak keresési találatokat mutat.
  • FoodLFG #53
    Ok elnéztem, tényleg.

    De úgy tűnik, hogy csak akkor, ha először küldted a kommentet. Utána kitöröltem és még frissítés nélkül elküldtem háromszor és akkor már csak az oldal frissítése után jelentek meg. Érdekes, hogy azokat a kommenteket valamiért nem tudtam már törölni, úgyhogy ott is maradtak. xD


    Más: egyébként észrevettem, hogy a firefoxon a share this video résznél #!v= kódot generál, chorome-on pedig ?v= kódot. Azt nem értem miért különbözik. oO
  • n3whous3 #52
    nálam megy egyből, most rakjak videót, hogy bebizonyítsam? :) Postolok, erre 1 pillanat se és betolódik a hozzászólásom más színnel megjelölve, mint a többieké.
  • FoodLFG #51
    Igaz. Chrome-on nekem nem megy, firefoxon viszont igen.
  • FoodLFG #50
    Nem teljesen mond hülyeséget a srác, mert komment elküldés után ugyan grafikailag inaktívvá válik a gomb, de ha többször kattintasz rá, akkor tényleg többször küldi el. Mondjuk a harmadik próbálkozásra már chaptát kér...
    Mindenesetre ennek nem így kéne működnie. Ajax funkciót én eddig nem vettem észre, ugyanúgy frissíteni kell az oldalt utána, hogy lásd a kommentet. Most próbáltam ki.

    Viszont lehet törölni a hozzászólásokat, szóval ez nem nagy probléma.
  • WoodrowWilson #49
    "Egyetlen problémám, hogy kb pár napja megváltozott a youtube logó viselkedése, most már nem lehet rá középső gombbal kattintani, hogy új oldal nyíljon meg."

    Nálam most is lehet.