SG.hu

2010 első negyedévében taroltak a banki trójaiak

A Panda negyedéves jelentéséből kiderül: 2010 első három hónapjában a támadások mintegy 61%-át banki trójaiak tették ki.

Az ún. "banki trójaiak" - vagyis azok a “besurranó programok", amelyek a banki hozzáférési adatainkra pályáznak - okozták a legtöbb támadást a januártól márciusig terjedő időszakban, derül ki a Panda Security első negyedéves jelentéséből. A már-már szokásosnak - és tendenciózusnak - mondható jelenség mellett a szakértők egy érdekességre hívják fel a figyelmet: hosszú hanyatlás után ideiglenesen erőre kaptak a hagyományos vírusok.

"A pénzügyi motiváltságú támadások “diadalmenetére" már nagyon régóta figyelmeztetünk mindenkit" - kommentálta a jelentést Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "Ugyanakkor érdekes módon a régimódi vírusok is visszatértek: az összes fertőzés 15%-át ezek tették ki idén."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • macseke #1
    régen voltak még jó vírusok, érdekesek, ötletesek, mint a OneHalf például.. ejj, a régi szép idők.. mostmeg csupa trójai szenny, ugyanolyan az összes, gusztustalanok, és a pénzedet akarják.