Napi Online

Brutális leépítés a Siemensnél

"A német Siemens AG, Európa legnagyobb gépipari vállalata elbocsátja informatikai ágazata 4200 alkalmazottját, a világcégnél dolgozó számítástechnikusok tíz százalékát" - jelentette a BBC.

A leépítés döntő része Németországra esik, ahol 2000 embernek mondanak fel 2011 őszéig. A cégvezetés közleménye szerint igyekeznek megtalálni a mindkét fél számára előnyös megoldásokat, a szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel bontják fel, illetve nem hosszabbítják meg az ideiglenes megállapodásokat. A Siemens a karcsúsítással egyidejűleg önálló vállalatba szervezi ki az informatikai szolgáltatásokat nyújtó szervezeti egységeit és 500 millió eurót fektet az új cégbe.

Ezt az átalakítást már 2010 őszére be akarják fejezni. Az elmúlt évek 23 ezer fős leépítését megfejelő újabb elbocsátásokról akkor érkezett a hír, amikor a társaság bejelentette, hogy 2009 utolsó negyedévében éves összehasonlításban 24 százalékkal, 1,53 milliárd euróra növelte nettó nyereségét. Ez a siker alapvetően a brutális költségcsökkentéseknek köszönhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #1
    Ez nekem zavaros, kinek mondanak akkor most fel? Az IT supportnak (rendszergazdák, stb.), a szoftverfejlesztőknek (ld. Siemens PSE, ami Mo-n régebben SysData néven futott)? S ráadásul ez a gépipari vállalat kiszólás meg egy harmadik dolgot sugall.