SG.hu

Innovációs központot hoz létre a Magyar Telekom és a Cisco

A központ a hálózati technológiák tesztelése mellett a videóra, az együttműködési technológiákra és a virtualizációra épülő innovatív megoldások bemutatását szolgálja

A Magyar Telekom és a Cisco bejelentette, hogy a Cisco technológiáira épülő innovációs központot hoznak létre. A központ tevékenysége azokra az IP alapú hálózati megoldásokra - így a videóra, együttműködéses megoldásokra és adatközponti virtualizációs technológiára - fókuszál, amelyek egyre inkább meghatározó szerepet játszanak a vállalatok működésében. A központ feladatköre egyebek között a hálózati technológiák tesztelésére, a Magyar Telekom vállalati ügyfeleit célzó szolgáltatások fejlesztésére, valamint demó- és képzési tevékenységekre terjed ki. A központ munkájába a Magyar Telekom rendszermérnökei és termékfejlesztési szakértői is bekapcsolódnak.

A tervek szerint a központot a legújabb Cisco technológiákkal szerelik fel, így egyebek mellett a Cisco TelePresence virtuális tárgyaló, a Cisco Webex együttműködéses platform, a Cisco Unified Communications egységes kommunikációs rendszer, a Cisco UCS egységes adatközponti megoldás, valamint a legújabb fizikai biztonsági és videó-felügyeleti rendszerek kapnak helyet. A fejlesztőközpontnak a Magyar Telekom leányvállalataként működő KFKI Hun utcai épülete ad otthont. A KFKI Cisco Gold partneri illetve Cisco TelePresence Authorized Technology Provider partneri minősítéssel rendelkezik.

A központban felállításra kerülő Cisco TelePresence tárgyaló révén a szakemberek a világ több mint 200 városával teremthetnek kapcsolatot és férhetnek hozzá a Cisco nemzetközi termék- és szolgáltatásfejlesztési szakértői erőforrásaihoz. Az innovációs központ várhatóan nyár elején kezdi meg a működését. A központban folyó munkára épülő első szolgáltatások a Magyar Telekom várakozásai szerint már 2010-ben megjelenhetnek a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!