Berta Sándor

Szigorúbban ellenőriznék az online reklámokat Nagy-Britanniában

A brit Advertising Association (AA) szervezet elfogadta azt a tervezetet, amely alapján szigorúbban ellenőriznék a digitális hirdetési megoldásokat. A szövetség a brit reklám- és zeneipar hivatalos képviselőjeként a virtuális világra és elsősorban a közösségi portálokra is ki akarja terjeszteni a nyomtatott médiákban, a televíziókban, a plakátoknál és a rádiókban bevált hirdetési szabványokat. A cél az, hogy így védjék a Facebookot, a MySpace-t, a Twittert és más népszerű oldalakat felkereső fiatal és idősebb felhasználókat a becsapós és a kérés nélkül felbukkanó reklámoktól.

"Ez egy fontos lépés mind a hirdetési ágazat, mind pedig az online közösség számára. A rendszer kiterjesztésének köszönhetően biztosítva lesz, hogy az online reklámok ugyanolyan felelősségteljes és legális ajánlatok legyenek, mint a többi hirdetési megoldás" - hangsúlyozta Nick Stringer, a brit Internet Advertising Bureau (IAB) szabályozási ügyekért felelős igazgatója. A szakember évek óta harcol azért, hogy a Facebookon és más népszerű portálokon szigorúbban ellenőriznék a hatóságok és a különböző szervezetek a reklámokat.

Az elképzelés igencsak időszerű, mivel egyre több céges honlapon, szolgáltatás oldalán, sőt blogban találkozhatnak a látogatók különböző típusú és méretű internetes hirdetésekkel. Sokan reklámoznak és a felhasználók számára nem mindig világos, hogy amit olvasnak, az éppen egy objektív anyag-e vagy egy fizetett hirdetés. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a brit AA munkatársai milyen gyakran és miként fogják ellenőrizni például a Facebookot vagy éppen a Twittert. Emellett szintén tisztázatlan, hogy mely reklámok minősülnek majd nem megfelelőnek, illetve, hogy milyen büntetésre számíthatnak a vétkesek. Azt ugyanakkor csak remélni lehet, hogy az ellenőrzéseknek köszönhetően valóban biztonságosabban böngészhetnek majd a szigetországi és a külföldi online látogatók a brit honlapokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!