MTI

A mexikói drogháború elérte a közösségi portálokat is

A mexikói drogbandák véres háborúja elérte az közösségi portálokat is: a jelek arra mutatnak, hogy a szervezett bűnöző csoportok most már az internetet is igénybe veszik a lakosság terrorizálására.

Helyi sajtójelentések szerint az ország északi részében jó néhány iskola és üzlet zárva maradt, miután a Twitteren és Facebookon hírek kezdtek terjengeni a kábítószerkartellek és az ellenük kivezényelt katonai egységek összecsapásáról. Az érintett szövetségi állam, Tamaulipas kormányzója elismerte, hogy valóban megjelentek ilyen tartalmú internetes figyelmeztetések a fegyveres összetűzésekről. Eugenio Hernandez azonban felkérte a lakosságot, hogy ne essen pánikba, inkább őrizze meg a nyugalmát.

A tartományban két banda harcol egymással a kábítószer-kereskedelem ellenőrzéséért. Véres leszámolásaikban csupán a múlt hét végén 19 ember vesztett életét. A katonai egységek és a fegyveres bűnözők között péntekre virradó éjszaka lezajlott összecsapásban hét bandatag meghalt és tizenegy katona megsebesült. Az El Universal című lap összesítése szerint tavaly 7724 ember lett a drogháború áldozata Mexikóban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!