MTI

Ismert hackereket zárt ki az Apple

Szokatlan lépésre szánta el magát az Apple amerikai informatikai vállalat: két ismert iPhone-hackert biztonsági okokra hivatkozva tiltott ki a telefonra írt szoftverek letöltési központjából, az iTunes App Store-ból.

Sherif Hashim, aki a legutóbbi iPhone-frissítés feltörésén dolgozott - mellyel a felhasználóknak lehetővé tenné, hogy készülékeiket más mobilhálózatokon is használják - egy másik hackertársával együtt twitteres üzenetben jelentette kitiltását. Az Apple-t korábban már vádolták azzal, hogy silány alkalmazásokat hagyott jóvá, vagy túl sokáig várt egy szoftver elérhetővé tételével, de arra még nem volt példa, hogy hackereket zárjon ki szolgáltatásaiból. A cupertinói vállalat az App Store elektronikus áruházának megnyitása óta az iPhone operációs rendszerének időszakos frissítésével küzd a szoftverfeltörések ellen.

Szakértők szerint az iPhone- és iPod Touch-törők kizárása egy újabb módszer lehet a szabálysértők megfékezésére. A fejlesztők örülnek az Apple lépésének, mondván a szabályokat tudatosan áthágóknak a következményekkel is számolniuk kell. "A milliónyi hackerből az Apple csak két embert blokkolt, emiatt senkinek sem kell felháborodnia" - magyarázta Alex Sokirynsky szoftverfejlesztő. Hozzátette: a kizártakat is pusztán annyiban korlátozták, hogy egy bizonyos eszközzel nem csatlakozhatnak az App Store-hoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • krajcsovszkig #6
    Ha "dinamikus a csávónak", akkor max akkor tilthatják ki az alapján, ha ők az FBI, vagy ők is hekkelnek, amiért a gatyát is leperelnék róluk.
    Ha meg nem lennének ilyen hekkerek, akkor az értelmes emberek nagy része nem venne szifont, mert nekik csak jailbreakelve jó.
    Szerintem innen a telefon mac-címét tiltották le, úgy mint az xbox livenál szokás.
  • cateran #5
    Ip cim? Ugye tudod,hogy 10000000000 helyrol be lehet jelentkezni alneven? (netkavezo,hogy egyet mondjak....wifi hotspotok.....nyilt wifi halozatok)
  • SpyWeb #4
    Nos, neked tényleg nincs sok informatikai tudásod:)
  • Nazir #3
    Én nem vagyok semmien fajta informatikai tudással ellátva de sztem a név a legutolsó amit néz egy ilyen rendszer.
    Ip cím az amit azonosít nem a név.
    Ha dinamikus a csávónak, akkor kb plussz 1 sec mire megmondja valaki az Applenál h ez ugyanaz a puhatestű.
    Ha akarnák minden parazitát kitílthatnának. Akkor is nyílván van olyan hacker aki be tud törni de ez a szám mondjuk ha csak tizede a "törő" felhasználóknak akkor is jól járnának.
    Nem értem miért nem teszik.
    Mondjuk akik tőrnek azok is megvették a telót, tehát valahol érthető.
    A kurva drágát meg biztos megmosolyognák az amerikaiak, mert ott kb szotyipénz amit elkérnek i iphoneért.
  • bigjoe #2
    Az apple bekaphatja.. Nem lenne szükség hack-ra ha bármelyik szolgàltatónál lehetne Iphone-t venni. Undorító az üzletpolitikájuk! Tény, hogy bár drága pénzért, de jó cuccail vannak kivéve az ipad.
  • Chriss745 #1
    He? És mi akadályozza meg a srácot, hogy regisztráljon Tót Józsi névvel 1 perccel a kitiltás után? Ha kinyomnák a szemét vagy levágnák a kezét az ok, de ez? Ez inkább self marketing...