MTI

Egyre elfogadottabb az internetes ismerkedés

Világszerte egyre elfogadottabb az internetes társkeresés: egy új tanulmány szerint minden harmadik internet-használó úgy gondolja, a világháló jó hely az ismerkedésre.

A BBC Világszolgálat felmérése szerint a netes felhasználók 30 százaléka tekinti az internetet jó "vadászterepnek". A 19 ország csaknem 11 ezer netezőjének megkérdezésével készült kutatásból kiderült: India és Pakisztán azok közé az országok közé tartozik, ahol a legmagasabb az internetes randiért lelkesedők aránya. Az indiai felhasználók 59, a pakisztániak 60 százaléka véli úgy, hogy a világháló jó hely a partnerkeresésre.

Ez jól mutatja, hogy milyen hatalmas szerepet játszik az internet milliók életében világszerte - hangsúlyozta Sam Mountford, a felmérést végző GlobeScan kutatási igazgatója, hozzátéve: sokak számára - főleg a fejlődő világban - az internet nemcsak munkára, vásárlásra vagy a barátokkal való kapcsolattartásra jó, de hiteles terepe a társkeresésnek is.

Ghana és a Fülöp-szigetek is azok közé az országok közé tartozik, ahol a netezők jelentős része lelkesedik a netes ismerkedésért: az előbbiben a felhasználók 47, az utóbbiban 42 százaléka. Az Egyesült Államokban ugyanez az arány ugyanakkor csak 21, Dél-Koreában 16, Nagy-Britanniában 28, Franciaországban pedig 27 százalék. Az eredmények azonban iskolázottság szerint is eltérést mutatnak: míg a felsőfokú végzettségűeknek csupán 28 százaléka tekinti az internetet jó párkereső közegnek, addig az érettségivel sem rendelkezők 36 százaléka gondolkodik így.

Az internetes társkeresésre vonatkozó felmérés egy nagyobb, a világhálóhoz való viszonyulást vizsgáló kutatás része, melynek eredményeit március 8-án hozzák majd nyilvánosságra. A BBC Világszolgálat számára végzett felmérés keretében összesen 10.976 olyan felnőttet kérdeztek meg, akik az adatfelvételt megelőző hat hónapban használták az internetet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!