Napi Online

Tovább esik az LCD-tévék ára

A tavalyi visszaesést követően idén hat százalékkal több lapos tévét adhatnak el a gyártók a világon, így a tavalyi 205 millió helyett 218 millió új készülék találhat gazdára - írja a Világgazdaság.

Ha nem is a tavaly tapasztalt ütemben, de tovább esik a lapos tévék ára. A legnagyobb kereslet a feltörekvő országokban várható, de az olyan törpe méretű piacok is bővülhetnek, mint amilyen a magyar. Az elmúlt évben kilenc százalékkal mérséklődött a lapos tévék ára, ami szakértők szerint idén nem ismétlődik meg, de azért további árcsökkenés várható. Az LCD és a plazma technológia harca végképp az előbbi javára dőlhet el, éppen azért, mert az LCD-panelek ára esik. Képernyőméter alapján a nagyobb tévék ára csökken gyorsabban.

Magyarországon 2008-ban csak a háztartások huszadának volt lapos tévéje, míg 2009-ben már minden nyolcadik lakásban volt ilyen tévé. Terjed a házi mozi is és a kereskedők sokat várnak az idei focivébétől, amely megnyomhatja a 3D-s és a LED technológiájú - jobb képet nyújtó és sokkal kevesebbet fogyasztó - lapos tévék iránti keresletet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!