MTI

Obama "fogadóórát" tartott a You Tube-on

A YouTube videómegosztó portálon 40 percen át válaszolt az internetezők által feltett több mint 11 ezerből a legjobbaknak megszavazott kérdésekre Barack Obama amerikai elnök, aki választási kampánya után is nagy hangsúlyt fektet a világhálóra.

A kérdések a foglalkoztatástól kezdve a gazdaságon, az egészségügyi ellátáson és az energiaügyön át özönlöttek a portálra, de sokan a környezettel, illetve az oktatással kapcsolatban is kérdeztek, mint ahogy a pénzügyi és kormányzati reformról is. A legjobb kérdéseket tartalmazó videóüzeneteket Steve Grove, a Google internetes óriás tulajdonában lévő videómegosztó oldal politikával és hírekkel foglalkozó részlegének feje, Steve Grove mutatta meg az elnöknek.

A legnépszerűbb kérdések egyike - a támogatók hatékony mobilizálásának köszönhetően - a marihuána legalizálásáról szóló volt. A világhálón zajló "fogadóóra" végeztével Barack Obama reményét fejezte ki, hogy a jövőben rendszeres időközönként megismételheti az interjút, mivel így megismerheti az emberek "nagyszerű elgondolásait".

Kampánya alatt az elnök a politikában még soha nem tapasztalt erővel támaszkodott az internetre, a szervezés, a kampánytámogatás felhajtása, valamint a kapcsolattartás céljából. Hivatalba lépése után sem tűnt el a világhálóról, a Fehér Háznak saját csatornája van a YouTube-on, és jelen van a Facebook, a MySpace, valamint a Twitter közösségi portálokon, csakúgy mint a Flickr képmegosztó oldalon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!