MTI

Internetes táviratszolgáltatást indított az ukrán posta

A modern telekommunikációs technológiát és a hagyományos táviratozást ötvöző új szolgáltatással rukkolt elő az ukrán posta, amely az internetes honlapjára beírt üzenetet táviratként kézbesíti a címzettnek.

Az internetes sürgöny bevezetésével az ukrán posta lehetővé tette, hogy az internet-hozzáféréssel rendelkező ügyfelek otthonukból küldhessenek távirati stílusban megfogalmazott üzeneteket az ország bármely településére. A posta az internetes honlapjára beírt szöveget kinyomtatja és távirat formájában juttatja el a címzetthez - adta hírül csütörtökön a daily.com.ua ukrán internetes hírportál.

Az ügyfél az internetes táviratküldésért elektronikus úton, bankkártyával fizet a kézbesítés előtt. Ha a távirat feladója megadja a címzett telefonszámát, akkor a posta munkatársai felolvassák neki a sürgönyt, vagy ha az adott településsel nincs telefon-összeköttetés, akkor huszonnégy órán belül kézbesítik az üzenetet.

Az internetes távirat ukrán mércével mérve nem olcsó, a posta 45 kopijkát (kb. 10 Ft.) számol fel szavanként, de az üzenet minimális ára nem lehet kevesebb 10 hrivnyánál (kb. 250 Ft.), a terjedelme pedig nem haladhatja meg a 300 szót vagy háromezer jelet, amiért összesen 135 hrivnyát kell fizetnie a küldőnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!