MTI

A hírtolvajok elleni szoftvert fejlesztett ki az AFP

Az Agence France Presse (AFP) hírügynökség internetes programokat fejlesztett ki a hír- videó- és fotószolgáltatásai illegális felhasználásának kiszűrésére a világhálón.

A hírügynökség közleménye szerint az AFP számára életbevágóvá vált az olyan technológiai eszközök beszerzése, amelyekkel az interneten követni tudja, hogyan használják fel szolgáltatásait, valamint biztosítani tudja partnerei jogainak védelmét, miután az általa kínált tartalmak felhasználása a világhálón időként a szerzői jogok megsértésével történik. "Szerzői jogaink védelme elengedhetetlen a médiapiacon jelenleg zajló forradalomban. Ezekkel az új programokkal nyugodtabban nézünk az előttünk álló kihívások, nevezetesen az olyan új típusú médiumok, mint a közösségi oldalak és a blogok egyre nagyobb térnyerése elé" - hangsúlyozta Erik Monjalous, az AFP kereskedelmi és marketingigazgatója.

Az illegális felhasználások kiszűrésére a hírügynökség három programot fejlesztett ki. A Californien Attributor által egy exkluzív kereskedelmi szerződés keretében kifejlesztett Fair Share Guardian elnevezésű program a hírek azonnali felhasználását követi a világhálón. Egy másik, a Textguard által kidolgozott alkalmazás az elmúlt években kínált, de az interneten továbbra is fellelhető tartalmakat ellenőrzi. A harmadik, a Mecom alkalmazása pedig a fotókat tudja azonosítani a világhálón.

A kereskedelmi vezető szerint ezekkel a programokkal az AFP a kínált tartalmak felhasználását is jobban tudja kiértékelni, hogy a megrendelők igényei szerint folyamatosan javítson a szolgáltatásain, például a multimédia területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hol9672 #1
    Átírni minden mondatot rokonértelműre, és ennyi. Szakdoli írásnál is bevett módszer egyébként...