MTI

Llamazares nem bocsátja meg a bin Laden-fotót

Egy spanyol parlamenti képviselő visszautasította az Egyesült Államok bocsánatkérését azért, mert az amerikai hírszerzés az illető egy fényképét használta fel a körözött al-Kaida-vezér aktualizált arcmásának rekonstruálásához.

Gaspar Llamazares, az Egyesült Baloldal (IU) párt képviselője azt követeli, hogy Washington vizsgálja ki az ügyet, és tegyen megfelelő lépéseket. "A bocsánatkérés nem elegendő" - hangoztatta keddi sajtóértekezletén, miután az Egyesült Államok madridi nagykövete a spanyol belügyminisztériumon keresztül bocsánatot kért. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy Llamazaresről a Google adatbázisában található fénykép részleteit használta fel ahhoz, hogy "felfrissítse" Oszama bin Laden körözési fotóját. Az aktualizált fénykép ezután fölkerült az amerikai külügyminisztérium honlapjára. A tárca 25 millió dolláros vérdíjat tűzött ki az évek óta ismeretlen helyen tartózkodó terroristavezér fejére.

Llamazares kijelentette: alapos vizsgálatot követel ebben a "gyalázatos ügyben", amely nem csupán aggodalmat, de fölháborodást is kelt az FBI viselkedésével kapcsolatban. Mint hozzátette, nem zárja ki, hogy jogi lépéshez folyamodik. Az FBI időközben eltávolította a kifogásolt fényképet a honlapról. A spanyol képviselő nem éri be ezzel. Mint mondta, garanciákat akar kapni arra vonatkozóan, hogy a képek nincsenek különböző hírszerző ügynökségek birtokában, valamint repülőterek és más intézmények adatbázisában

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!