MTI

Az Intel profitja a vártnál nagyobb lett

Az Intel adózott profitja 2,3 milliárd dollár lett a december 26-án zárult három hónapban, szemben az egy évvel korábbi 234 millió dollárral.

Az Intel amerikai félvezető-gyártó negyedéves adózott eredménye jóval meghaladta a szakértők várakozását. A cég egyidejűleg kedvező kilátásokról számolt be. A cég adózott eredménye 2,3 milliárd dollár, részvényenként 40 cent lett a december 26-án záródott három hónapban. A szakértők 30 cent részvényarányos eredményre számítottak. A jobb eredményt a chipek árának emelkedése, illetve a kereslet bővülése okozta. A negyedéves eredmény sokszorosa az egy évvel korábbinak: 2008 utolsó három hónapjában a profit 234 millió dollár, részvényenként 4 cent volt.

Az Intel bevétele 8,2 milliárd dollárról 10,6 milliárd dollárra emelkedett éves szinten. Az elemzői várakozásokban szerényebb, 10,2 milliárd dolláros bevétel szerepelt. A félvezető-gyártó a folyó negyedévre 9,7 milliárd dolláros bevétellel számol (plusz/mínusz 400 millió dollár). Ez felülmúlja a szakértők 9,3 milliárd dolláros bevétel várakozását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!