Napi Online

Bizakodnak a nyomtatott lapok

A World Association of Newspapers and News Publishers (WAN/IFRA) rendkívül sikeresnek tartott 62. nemzetközi konferenciáján az első gyorsértékelések szerint biztató kilátások körvonalazódtak a nyomtatott sajtó számára.

A konferencián egyértelművé vált, hogy az internet nem ellensége a nyomtatott sajtónak, hanem számára is számtalan lehetőséget rejtő felület - vonta le Kázmér Judit, a Magyar Lapkiadók Egyesületének elnöke az esemény tanulságát. A résztvevők a korábbi évek gyakorlatának megfelelően ezen a fórumon ismerhették meg a WAN-IFRA legfrissebb kutatási adatait. Ezek szerint a lapkiadás és a nyomtatott sajtó globálisan továbbra is növekvő piaci szektor.

Bár néhány régióban a példányszámok nem emelkedtek, de a nyomtatott sajtó továbbra is jelentős médium világszerte - jelentette ki Timothy Balding, a WAN-IFRA társ-vezérigazgatója. A világ lakosságának 34 százaléka, 1,9 milliárd ember olvas újságot naponta, míg az internetet 24 százalék használja. Mint egyébként kiderült, ma India a világ legnagyobb napilappiaca, 107 millió napi példányszámmal. India, Kína és Japán együtt a világon megjelenő napilapok példányszámának több mint 60 százalékát adja. Érdekesség még, hogy a felnőtt lakosság körében az ezer főre jutó eladás tekintetében Japán vezet 612-vel. A japánok 91 százaléka továbbra is naponta olvas újságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!