Napi Online

A Lenovo Szlovákiába telepítette központját

Szlovákiában 2005 augusztusában telepedett meg a kínai Lenovo, a világ harmadik legnagyobb számítógépgyártója, amely kezdetben 70 főnek adott munkát, majd 2006 végétől 400 embert foglalkoztat.

A társaság döntően felsőfokú végzettségűekre tartott igényt, ugyanis regionális bázist épített ki a szomszédos országban. A központ Közép- és Kelet-Európára, továbbá Afrikára kiterjedően képviseli a nagyvállalatot, azaz felveszi és feldolgozza a térségre vonatkozó megrendeléseket, amelyek alapján Szlovákiából irányítja az érintett régiók értékesítési hálózatait. A cég szerint a jó infrastrukturális hálózat, a képzett és viszonylag olcsó munkaerő, valamint a kedvező gazdasági környezet miatt döntöttek Pozsony mellett.

A Lenovo a legfontosabb kínai szereplő a szlovák gazdaságban - Lubomír Jahnátek szlovák gazdasági miniszter még 2008 novemberében közölte: két kínai számítástechnikai társaság érdeklődik Szlovákia iránt, azonban azóta ennek a bejelentésnek nem lett folytatása. (A tajvani AU Optronics trencséni letelepedését nem soroltuk a kínai érdekeltségek közé.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!