SG.hu

Tiger Woods sérülését használják ki a vírusok

Tiger Woods hétvégi sérülése és az ezzel kapcsolatos pletykák újabb lökést adtak a hamis vírusirtók terjesztőnek, akik a keresoldalakon keresztül támadnak.

Az autóbaleset és a csetepaté nagy port vert fel, és amint kitudódott a sztori, rögtön felkerült a Google keresések toplistájára. A keresmotorok találatai között a Symantec a következő kártékony oldalakra hívja fel a figyelmet: vir-curemypc-now.com, egafuki.cn és online-scanner-free.net.


Ezek a webhelyek hamis vírusellenőrzést végeznek az odalátogató gépén, mielőtt kiadnák a "vírusriasztást" - azt tanácsolva a felhasználónak, hogy azonnal törölje a fertőzött állományokat. A vírusriadó sajnos csak félrevezetés, a gyanútlan felhasználó akaratlanul is bűnrészessé válik, amikor megvásárolja a hamis szoftvert, mely aztán akár az illető személyes adataival is követhet el visszaéléseket.

Hon Lau a Symantec blogjában így ír: “Biztonságtechnikai szempontból ez a sajnálatos esemény csak egy újabb könnyű préda a bűnözők számára. Nem meglepő, hogy a hamis vírusirtó szoftverek gyártói épp a webes keresők találatait próbálják manipulálni: az internetes keresés az egyik leggyakoribb, a legtöbb ember által ismert és használt netes tevékenység."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!