SG.hu

Ahol a kérés és a segítség egymásra talál

2008 novemberében jött létre a szivesseg.net portál és a mára több mint 2500 tagot számláló Szívesség Közösség. A portál ahhoz biztosít felületet, hogy emberek egymásnak segíthessenek.

"A fizetésem már nem elég arra, hogy minden tanszert megvásároljak a gyerekeknek." "Hazautaznék az ünnepekre, de a vonatjegy árát már nem tudom kigazdálkodni." "Kiegészítő jövedelemhez kell jutnom." Napjainkban gyakran hallunk ilyen és ehhez hasonló mondatokat. Mint ahogy olyan ember is akad, aki mindeközben azt tapasztalja, hogy lakása, padlása, pincéje roskadásig tele van olyan dolgokkal, amelyeket régóta nem használ, de kidobni sajnálja, hiszen jó állapotú dolgokról van szó.

A Szivesseg.net portált 2008 novemberében hozta létre Joós István - sokak számára talán furcsán hangzik - minden üzleti érdek nélkül. Mára már több mint 2500 tagot számlál a Szívesség Közösség, amely ahhoz biztosít felületet, hogy emberek egymásnak segíthessenek, a kérés és a felajánlás egymásra találjon. A kérések között éppúgy megtalálható munka, mint használati tárgyak, bútor, tüzelő vagy akár élelmiszer, a felajánlások között pedig az előbbiek mellett találunk szálláslehetőséget, fuvart, jogi segítséget, gyermekjátékokat, sőt, néha még számítógépet is. Olyan ember is akad, aki beszélgetést vagy imát ajánl fel, mert ez az egyetlen, amit adni tud, de szívesen segítene másokon.

"Napjainkban személyes és közösségi szinten is az önzetlen egymás felé fordulás a válasz a külvilág egyre feszítőbb kérdéseire. Célom, hogy minél többen hírt kapjanak a portál létezéséről, minél több ember leljen segítségre és egyre többen tapasztalják meg az önzetlen segítségnyújtás felemelő érzését" - kér szívességet a média munkatársaitól Joós István a portál üzemeltetője.

István jól menő IT cégvezetőből vált földönfutóvá, majd gondolta végig az életét és kezdte újra, új alapokon, új értékek mentén: "Saját életemben tapasztaltam, hogy egy ember személyiségének és világhoz való hozzáállásának akár pici változása is milyen nagy hullámokat vet a környezetében élők lelkében. Hiszem, hogy aki megtanul önzetlenül - ellenszolgáltatás elvárása nélkül - adni, nagy lépést tesz önmaga és a világ fejlődésében."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!