MTI

Obama felesége kapcsán magyarázkodik a Google

Bocsánatot kért a Google az amerikai elnök feleségéről készült sértő kép miatt, amely Michelle Obama nevére keresve az első helyen jelenik meg a képtalálatok között.

A Google amerikai oldalán a keresési találatok fölött a "sértő keresési eredményekre" kattintva olvasható a szolgáltató közleménye, amelyben elmagyarázza, hogy a kifogásolt keresési eredmény milyen algoritmusok alapján került az első helyre, és azok tartalmáért nem vállalhat felelősséget. A keresési eredmények több ezer tényezőt figyelembe véve az oldalak népszerűségétől, illetve fontosságától változnak. A rangsort azonban még akkor sem változtatják meg, ha ezekben esetleg az érintettekre nézve sértő tartalmak jelennek meg. A Google a felhasználói panaszokra csak akkor reagál, ha a kifogásolt tartalom a szolgáltató szabályzatával, vagy törvényekkel ütközik - írja a Google.

A felháborodást keltő fényképen a first lady arcát rasszista célzattal erősen eltorzították. Scott Rubin, a Google szóvivője elmondta, hogy a kifogásolt kép hivatkozását azért törölték a listából, mert vírusos oldalra mutatott. A képet azonban már más oldalak is átvették, a kíváncsi netezők kattintgatásai pedig ismét az első helyre tették.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • egyember1 #1
    mindig voltak egyenlobbek az egyenloknel.