Molnár András

Chrome bővítmények: egy lépéssel közelebb

A Google megnyitotta bővítmény-galériáját fejlesztők számára a Chrome bővítmények megosztására.

Aaron Boodman, a Chrome bővítmények vezetője bejelentését követően a részletekről Lei Zheng, programozó és "galéria mester" írt blogjában. Habár egyelőre csak a feltöltések engedélyezettek, Zheng közlése szerint a Google tervezi, hogy az elkövetkező napokban néhány tesztelő használhatja majd letöltésre is a galériát. "A feltöltést korábban lehetővé tesszük, így biztosítva a fejlesztőknek kellő időt a bővítmények publikálására, még az oldal nyilvános bevezetése előtt." - írta Zheng.

A Firefox vitathatatlan előnye - a bővítmények használata - a következő Chrome egyik fontos újítása lesz. A bővítmények segítségével a felhasználók testre szabhatják böngészőjüket, így a böngészőt nem kell túlzsúfolni számtalan funkcióval, és különböző beállítási lehetőségekkel azok számára, akik nem is használják azokat. A Google megoldásának egyik előnye, hogy a felhasználó által telepített bővítmények automatikusan frissülnek, mihelyst a bővítmény fejlesztője egy új verzióval áll elő.

A fejlesztők részéről a bővítmény-galéria használata egy sor feltétel és kikötés betartásával jár. Egyike ezeknek a szabályoknak az értékelő rendszer használata, mint az a Google többi oldalánál (pl. Android alkalmazások, YouTube videók) megszokott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vorpal #7
    Jogos. Bizalom és megszokás kérdése ám lásd alább.
  • Vorpal #6
    Neked nem nagy történet, nekem sem, de vannak felhasználók akiknek igen. Sokszor kapok erről visszajelzést. Egyszerűen nem értik mi történik és félnek tőle, hogy elrontanak valamit. Persze te majd megmondod a vicceset.
  • Lost Lont #5
    Sőt, én kimondottan nem szeretem, ha a gép nem közli, hogy most spontán mit művelt. Legalább írja ki, hogy csinált valamit, de még inkább kérdezze meg előtte, hogy megtegye-e.
  • Tzupi #4
    Sikerült a lényeget leszűrni úgy látom :)
  • Drawain #3
    Abban zseniális, hogy nem veszed észre? :) FF meg feldob egy ablakot az indításnál hogy új frissítések vannak és telepíted e. Nagy történet OK-t nyomni :)
  • Vorpal #2
    Érdekes, hogy elfogyott a józan ész a FFoxnál ott amikor frissítés után felugrik a bővítmények ablaka, ha jól tudom még újraindítás is következik.

    Bővítménnyel oldható ez a probléma, de a Google-nak zseniális frissítési rendszere van. Nem veszed észre és megtörténik a csoda. Példaértékű. Talán erre akart az sg utalni.
  • Drawain #1
    "A Google megoldásának egyik előnye, hogy a felhasználó által telepített bővítmények automatikusan frissülnek, mihelyst a bővítmény fejlesztője egy új verzióval áll elő."

    No nem mintha a FF bővítményei nem frissülnének maguktól :) Szóval ez nem előny.