MTI

Spanyol nyelvű műsorokkal bővülhet a YouTube

Spanyol nyelvű műsorokkal bővülhet a YouTube kínálata, miután a Google cégcsoporthoz tartozó honlap menedzsmentje megállapodott az Egyesült Államok egyik vezető hispán médiacégével, a Univision Communications Inc-nel.

A megállapodás értelmében a YouTube-ra új és archív felvételek, spanyol nyelvű show-k, interjúk kerülnek majd fel. A Google a programok mellett megjelenő reklámok bevételeiből fizeti ki a Univisiont. A hirdetési bevételek nagyobb részét kapja a médiacég, bár hogy pontosan hány százalékot, azt nem hozták nyilvánosságra. A spanyol nyelvű - amerikai szóhasználattal "hispán" - médiapiac az egyik leggyorsabban fejlődő szegmens az Egyesült Államokban, s a YouTube vezetői szerint masszívan nő a kereslet a spanyol nyelvű online videók iránt is.

A Google-Univision megállapodás az internetes cég Walt Disneyvel és Time Warnerrel korábban kötött hasonló tartalmú szerződéseinek sorába illeszkedik. A YouTube-ot így egyre inkább professzionális tartalommal kívánják feltölteni, csökkentve a felhasználók készítette amatőr felvételek súlyát, amelyek révén az oldal híressé vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!