MTI

Google-ra vált Los Angeles

A Los Angeles-i képviselőtestület egyhangúlag megszavazta azt a több millió dolláros tervezetet, amelynek eredményeként a városi köztisztviselők a Google internet alapú irodai alkalmazásaira váltanak.

A Mountain View-i vállalatnak szánt 7,2 millió dollárból (1,3 milliárd forintból) a város 30 ezer közalkalmazottjának elektronikus levelezési rendszerét és egyéb irodai programját cserélnék le. Röviddel a szavazás előtt egy módosítás is bekerült a tervezetbe, amely szerint a Google előre meghatározott büntetést fizet, ha a rendszeren tárolt adatok biztonsága veszélybe kerülne.

Helyi rendőrök, szakszervezeti és a személyes adatokkal foglalkozó szakemberek kockázatosnak vélik az internetes óriással való együttműködést. Szerintük ugyanis az világhálón tárolt adatok sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint azok az információk, amelyeket a kormányzat saját tulajdonú számítógépein őriznek.

Az elektronikai rendszer üzemeltetését a Microsofton kívül több mint tizenkét vállalat szerette volna megszerezni. A Google Apps irodai csomag most a Novell GroupWise hét éve tartó uralmát töri meg. Az eddig használt rendszer az alkalmazottak szerint lassú volt és sokszor le is fagyott. A Novell rangidős alelnöke azzal védekezett, hogy számtalan városi hivatalban a GroupWise régebbi változatát használják.

A Google a Los Angeles-i szerződés révén jó esélyt kapott arra, hogy bizonyítsa annak az internet alapú felhő programozásnak (cloud computing) a létjogosultságát, amellyel a hivatalok spórolhatnának a nagyteljesítményű számítógépek vásárlásán, illetve az adatok kezelésével járó tetemes költségeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fledgling42 #1
    Jó ötlet, pakoljuk fel az értékes adatokat a netre!